to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 06.04.2016

Αθλητισμός

ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Καμία απειλή δεν θα ανακόψει την προσπάθειά μας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου-Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη δεδομένη και αυτονόητη στήριξή της στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό για τον Αθλητισμό Σταύρο Κοντονή, αναφορικά με το τελεσίγραφο της FIFA και την υποβάθμιση της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την κυβερνητική επιλογή στο να αναμένει την έκβαση της δικαστικής προσφυγής της ΕΠΟ ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ΣτΕ.


Δηλώνει δε ότι «κανένας εκβιασμός ή έστω προειδοποίηση, δεν μπορεί να τίθεται σε ένα πλαίσιο υπεράνω των Δικαστηρίων και της ελληνικής έννομης τάξης. Η έξωθεν μαρτυρία όπως ρητά αναφέρεται στην επιστολή της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA ότι "οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση που κατατέθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ΣτΕ) από την ΕΠΟ είναι άσχετη.." αποτελεί τουλάχιστον δικαστικό παράδοξο και προσβολή του κράτους δικαίου, καθώς ‘'αυτοί'' που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι οι ‘'ίδιοι'' που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν την ύπαρξη και την λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σε «κάθε περίπτωση, για ακόμα μια φορά αποτυπώνεται περίτρανα η σήψη στην οποία έχουν περιέλθει οι διοικούντες του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα ετών. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται προς την αυτονόητη κατεύθυνση της εξάλειψης των μηχανισμών που δημιουργούν τα γνωστά σε όλους και ανεξέλεγκτα φαινόμενα κοινωνικής αθλητικής βίας. Σε αυτή την προοπτική το παράπλευρο και παρασιτικό σύστημα ανομίας δεν έχει θέση στον αθλητισμό και στην ίδια την κοινωνία.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)