to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 18.05.2020

Κοινωνία

Επεισόδια το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με προσαγωγές μετά την συγκέντρωση κατά της αστυνομικής καταστολής

Μερίδα ατόμων που συμμετείχε νωρίτερα στη συγκέντρωση και πορεία κατά της καταστολής και της επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Καλλιθέας το βράδυ του Σαββάτου. Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία


Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονική μετά την πορεία ενάντια στη χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Καλλιθέας. Σε βάρος των ατόμων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι χθες έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, μερίδα ατόμων που συμμετείχε νωρίτερα στη συγκέντρωση και πορεία κατά της καταστολής και της επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Καλλιθέας το βράδυ του Σαββάτου στην Άνω Πόλη επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά διμοιριών των ΜΑΤ στην οδό Απ. Παύλου πάνω από το Τουρκικό Προξενείο, οδός που οδηγεί στην Πλατεία Καλλιθέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο τουρκικό προξενείο, στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Αποστόλου Παύλου και πέταξαν 20 μολότοφ ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρίψη μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Αποστόλου Παύλου, κοντά στο τουρκικό προξενείο, προχώρησαν απόψε μέλη οργανωμένης ομάδας. Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Είχε προηγηθεί πορεία με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επέμβαση της αστυνομίας για παρουσία συγκεντρωμένων ατόμων στην πλατεία Καλλιθέας.

Πληροφορίες: thesstival.gr (1), (2), ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)