to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 20.09.2017

Κοινωνία

Επεισόδια σε αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης κατά αντιφασιστών, ενώ οι χρυσαυγίτες τους πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα...


Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο Πέραμα,κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα με συγκέντρωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 150 χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα Περάματος, στην λεωφόρο Ειρήνης, για να διαμαρτυρηθούν όπως είπαν, «για τις επιθέσεις... παρακρατικών» που δέχονται. Στο προκλητικό της κάλεσμα οι Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Φτάνει πια, δεν ανεχόμαστε άλλο την προκλητική ανοχή των αστυνομικών αρχών, ούτε και την πολιτική κάλυψη όλου του "συνταγματικού τόξου" προς αυτούς τους αναρχοαριστερούς παρακρατικούς αλήτες. Άπαντες παρόντες!»

Την ίδια ώρα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ, πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν τα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των διαδηλωτών.

Η ένταση διήρκεσε αρκετή ώρα και λίγο νωρίτερα τα επεισόδια έληξαν και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Από την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)