to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:07 | 20.11.2015

Πολιτική

Επείγουσα σύνοδος των υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ε.Ε.

Η Γαλλία θα πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για τη λήψη επειγόντων μέτρων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας.


Επείγουσα σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή απάντηση στη τζιχαντιστική απειλή του Ι.Κ., μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, που ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στην Ευρώπη.

Η Γαλλία θα πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για την λήψη επειγόντων μέτρων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας. Η τροποποίηση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν και η επείγουσα θέσπιση αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και το Παρίσι ελπίζει ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση για την λήψη μέτρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ , ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη πρέπει να συντονιστεί και να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε με τη σειρά του ότι η ζώνη Σένγκεν θα απειληθεί εάν «η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη φύλαξη των συνόρων», ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ανάγκη θέσπισης του ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές για τον εντοπισμό των μετακινήσεων των τζιχαντιστών.

Το προσφυγικό θα βρεθεί αναγκαστικά στο κέντρο των σημερινών συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Ο Ολάντ μίλησε χθες για την ανάγκη εφαρμογής αυστηρών ελέγχων πριν απο την υποδοχή προσφύγων στο ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι το θέμα του ελέγχου των προσφύγων πρέπει να διευθετηθεί πολύ σύντομα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)