to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 29.05.2013

Κοινωνία

Επείγεται για τάξη ο Ν. Δένδιας: εντός 2 εβδομάδων το Π.Δ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Αφού συνεχίσει τον -προσχηματικό εν πολλοίς, αφού το έχει αποφασισμένο- διάλογο, ο υπ. Δημόσιας Τάξης θα βγάλει το φιρμάνι για τον γύψο στις διαδηλώσεις.


Όπως σπεύδει να μας ενημερώσει η Καθημερινή σήμερα, υπό τον τίτλο «Μπαίνει "φρένο" στην ομηρία της πόλης» (μα πού τα σκέφτονται;):..

«Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά και τις χθεσινές συναντήσεις του με τα προεδρεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», πρόθεση του κ. Δένδια είναι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (έχει ήδη συνταχθεί από τους επιτελείς της Κατεχάκη) να υπογραφεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων, αφού ολοκληρωθεί νέος γύρος συναντήσεων του υπουργού με εκπροσώπους φορέων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Εμπορικό Επιμελητήριο».

Και για το πώς έδωσαν ήδη άλλοθι στον υπουργό, που πρώτα θα μετράει και μετά θα διαδηλώνουμε, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δείτε κι αυτές τις φράσεις, πάντα από την Καθημερινή:

Χθες, στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αξιολόγησαν θετικά το αποτέλεσμα συνάντησης του κ. Δένδια με τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, παρότι, όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε συμφωνία. «Υπήρξε καλό κλίμα και κατανόηση του προβλήματος», σχολίασε στην «Κ» πηγή του υπουργείου.

Στη φωτογραφία, καμιά 200αριά διαδηλωτές...

* * *

Διαβάστε σχετικά:

 
[28/05/2013 17:31] ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Καμία περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση

« Ο περιορισμός του δικαιώματος των διαδηλώσεων αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Μόνο αυταρχικά καθεστώτα επιχειρούν τη φαλκίδευση των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων.  Όσο για τον τουρισμό, καλύτερα να μη μιλάνε όσοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε πόλη της εξαθλίωσης και επιμένουν να διατηρούν τον αστρονομικό ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Ο τουρισμός απειλείται από το Μνημόνιο, όχι από τις δημοκρατικές ελευθερίες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

 
 
 
[28/05/2013 14:37] Ο Ν. Δένδιας έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για περιορισμό των διαδηλώσεων - «Αντίθεση» δήλωσε η ΓΣΕΕ

Σε νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή περιορισμών σε πορείες «κάτω των 200 διαδηλωτών» θα προχωρήσει το υπ. Δημ. Τάξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, Νίκος Δένδιας (και ήταν σαφές ήδη από νωρίτερα) μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

 
 
[28/05/2013 12:21] Αναμενόμενο: ο Κ. Μίχαλος υπέρ της καταστολής των διαδηλώσεων στο κέντρο

Επικροτεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος την πρωτοβουλία του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των μικρών διαδηλώσεων.

[28/05/2013 12:10] Να πάτε να διαδηλώσετε στις Βερσαλίες

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

 
 
 
[28/05/2013 11:14] Σχέδιο καταστολής των «μικρών» διαδηλώσεων έχει έτοιμο ο υπ. Δημόσιας Τάξης

Ομοβροντία δημοσιεύσεων σήμερα, ενόψει της συνάντησης του Ν. Δένδια με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με θέμα την καταστολή των «μικρών» διαδηλώσεων στην Αθήνα - για τις οποίες, σύμφωνα με τις εφημερίδες, θα αποφασίζει βάσει «κριτηρίων» η... Αστυνομία. Αν λάβουμε υπ' όψιν πώς μετρά τους διαδηλωτές η ΕΛΑΣ μοιάζει σίγουρο πώς στήνονται νέα κατασταλτικά προσχήματα

 
 
[28/05/2013 09:23] Τις διαδηλώσεις θα βάλει στο στόχαστρο o Δένδιας στη συνάντηση με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Όπως μας πληροφορεί το Έθνος, για το καλό «του τουρισμού»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)