to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 29.08.2016

Κοινωνία

Επανέρχεται το ερώτημα ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο της Αίγινας - Αναπαράσταση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν πιθανό το σκαφος να πήγαινε με τον αυτόματο πιλότο και ζητούν αναπαράσταση του δυστυχήματος.


Επανέρχεται το ερώτημα ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο της Αίγινας, μετά τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, σύμφωνα με τα οποία δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου χειριστή στο τιμόνι. Οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν πιθανό το σκαφος να πήγαινε με τον αυτόματο πιλότο και ζητούν αναπαράσταση του δυστυχήματος.

Νέα ερωτήματα για το εάν και ποιός πραγματικά βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα της σφοδρής σύγκρουσης, αλλά και τι έκαναν εκείνη την στιγμή οι συνεπιβάτες, εγείρουν οι συγγενείς των θυμάτων, μέσω των δικηγόρων τους.

Η οικογένεια Κατιφέ που έχασε στο τραγικό δυστύχημα τον 44χρονο πατέρα και την 5χρονη κόρη, ζητά να γίνει αναπάρασταση του δυστυχήματος με τη συμμετοχή όλων όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται ο φάκελος του εγκληματολογικού της ασφάλειας Αττικής, με όλα τα στοιχεία από την έρευνα των αστυνομικών πάνω στο σκάφος, η οποία έγινε μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο φάκελλο που διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνεται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δαχτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου δεν βρέθηκαν στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.

«Ένα τμήμα παλαμικού βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης του υπο στοιχεία: Λυκουρέζος Θρασύβουλος του Παναγιώτη και της Ρόζας-Λίζας, γενν.το 1939 στην Αθήνα κάτοικος Αίγινας στην περιοχή Άγιοι Ασώματοι».

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ1

tags: Αίγινα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)