to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επαναλήψεις χωρίς όρια

Δεν έχει δοθεί η ίδια έμφαση στον φόνο των δύο χρυσαυγιτών με εκείνον του Παύλου Φύσσα, είχε παρατηρήσει στον ραδιοφωνικό συνομιλητή του ο Νίκος Χατζηνικολάου προ ημερών. Δεν πρόλαβε να το πει και ακολούθησαν οι πολυήμερες προβολές των αλλεπάλληλων βίντεο από τον τόπο των δολοφονιών.


 Ολα τα κανάλια σε σχεδόν μονοθεματικά δελτία ασχολούνται συνεχώς με τα συγκεκριμένα βίντεο, δείχνοντας εκατοντάδες φορές καρέ καρέ τις σκηνές των καμερών και τους νεκρούς κατάχαμα με διαρκείς σοβαροφανείς «αναλύσεις» για τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες, το πώς πυροβόλησαν και το πώς διέφυγαν επαναλαμβάνοντας δεκάδες φορές τη σκηνή της χαριστικής βολής. 

Ειδικά οι εμφανιζόμενοι τηλε-αστέρες των μεταμεσονύκτιων δελτίων των κίτρινων και μισαλλόδοξων καναλιών έχουν προαχθεί σε πάνελ ειδικών εγκληματολόγων αλλά και δημοσκόπων. 

Η έκκληση των παρουσιαστών για σταμάτημα εδώ και τώρα του «αιματηρού κύκλου», που συνοδεύεται αμέσως μετά με τις επαναλαμβανόμενες σκηνές της δολοφονίας, αποδεικνύει την απόλυτη υποκρισία αλλά και την προσβολή στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των οικογενειών των θυμάτων. Τελικά μάλλον είχε άδικο ο Νίκος Χατζηνικολάου όταν «μέτρησε» προ ημερών την έμφαση στη διπλή δολοφονία, καθώς απ’ ότι φαίνεται -πέρα από το ξέπλυμα που επιχειρεί η ίδια ναζιστική οργάνωση- ξηλώνεται παράλληλα και ο όψιμος αντιφασισμός που είχε ξεχειλίσει στις οθόνες μετά τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών. Κι όσο κι αν ο ίδιος κράτησε διαφορετική στάση στις «προβολές» όλοι οι άλλοι με αφορμή τη διπλή αυτή δολοφονία αποδεικνύονται οπαδοί της «στρατηγικής της έντασης» την ώρα που στο όνομα του «ρεπορτάζ» ξεπλένουν τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. 

Το επόμενο στάδιο μετά το βήμα που δίνουν στους ναζιστές, που τελευταία καταδικάζουν τη βία χαρακτηρίζοντας ακόμα και τον δικό τους άνθρωπο, τον Ρουπακιά, έναν πληρωμένο δολοφόνο, είναι να μας παρουσιάσουν στις οθόνες και τους διοργανωτές του «αναθεωρημένου» συσσιτίου μίσους «αυτή τη φορά εκτάκτως όχι μόνο για Έλληνες» ως πρέσβεις καλής θελήσεως! Το συσσίτιο που ασύστολα εξήγγειλαν οι ναζιστές στη μνήμη των θυμάτων της οργάνωσης σε μια απόλυτη εκμετάλλευση του θανάτου τους. 

Οσο δε τα κανάλια συνεχίζουν να ασχολούνται ώρες ολόκληρες με τους γονείς και τους συγγενείς των νεκρών χρυσαυγιτών ή με το αν και κατά πόσο οι γονείς του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν χλιαρά ή θερμά στο τηλεφώνημα ενός πατέρα, τόσο επιβεβαιώνουν την ψευδεπίγραφη έκκληση για ψυχραιμία και πολιτισμό. 

Πράγματι δεν είναι τυχαία λοιπόν η άνοδος του ναζιστικού αυτού μορφώματος και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που ρέει άφθονο στα σπίτια των πολιτών αυτής της χώρας, η οποία επιμένει να λιντσάρει ξεδιάντροπα ακόμα και τους νεκρούς της. 

Α.Ψ. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, 7/11/2013

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)