to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 18.12.2012

Κοινωνία

Επαναλαμβάνει την πρόταση αυξήσεων ο πρόεδρος της ΔΕΗ - δέχεται ηχηρή αντίσταση

Την πρόταση για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 49% επανέλαβε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Ο κ. Ζερβός δήλωσε πως η αύξηση αυτή θα αφορά την πιο χαμηλή κατηγορία από 0 εώς 800 κιλοβάτ και θα επιφέρει αυξήσεις μέχρι και 10 ευρώ το μήνα για τα τιμολόγια της κατηγορίας αυτής στην οποία υπάγονται 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές. Στις υπόλοιπες κατηγορίες άνω των 800kw η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ η μέση κατανάλωση στη χώρα μας είναι 1400 με 1600kw.


Η πρόταση της ΔΕΗ είναι η αύξηση αυτή να γίνει σε 3 στάδια εντός του επόμενου 6μήνου...

«Από 1η Ιουλίου τα τιμολόγια πρέπει να είναι κοστοβαρή, είναι υποχρέωση της χώρας απέναντι στις κοινοτικές οδηγίες και το μνημόνιο. Αυτό υπάρχει από το πρώτο μνημόνιο, από το 2010 δηλαδή, η λογική ήταν ότι θα γίνει σταδιακή προσαρμογή που έγινε όμως μόνο εν μέρει και καλούμαστε μέσα στο επόμενο 6μηνο να καλύψουμε την διαφορά που δεν καλύφθηκε με ήπιο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.


Καθώς διανύουμε το χειμώνα χωρίς θέρμανση, το μόνο που λείπει είναι να μείνουμε και χωρίς ρεύμα. Γιατί είναι παραπάνω από δεδομένο ότι οι νέες αυξήσεις θα φέρουν και νέες διακοπές ρεύματος.

Προφανώς η "συμμόρφωση στο μνημόνιο" έρχεται να δέσει με τις ιδιωτικοποιήσεις... Κι εδώ τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα περί αναλγησίας. Πόσο υπεύθυνος νιώθει άραγε ο κ. Ζερβός, που για να υπηρετήσει την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, οδηγεί στην απόγνωση τόσες χιλιάδες πολίτες;

Πάντως η απάντηση από την... αντίπερα όχθη του κ. Ζέρβα είναι αλληλέγγυηα, από τα κάτω και αποφασισμένη: Θα μας βρούνε απέναντι!



Διαβάστε ακόμα:


Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία για το χαράτσι - συνάντηση με εκπροσώπους ΔΕΗ


Οι Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια αντιστέκονται

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)