to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:07 | 05.02.2014

Διεθνή

«Επαίσχυντη απόφαση»: Πράσινο φως για 558 νέες κατοικίες στους εποικισμούς της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ έδωσε σήμερα το πράσινο φως σε πολλά σχέδια για την κατασκευή συνολικά 558 νέων κατοικιών σε εποικισμούς της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου το Ισραήλ συνεχίζει την εποικιστική του δραστηριότητα.


Φωτ. από το σχετικό δημοσίευμα στην ισραηλινή Χααρέτζ

Ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η Χανάν Ασράουι, καταδίκασε τα σχέδια αυτά του ισραηλινών αρχών, κατηγορώντας «το Ισραήλ για μια σκόπιμη πρόκληση με στόχο να οδηγήσει τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις και να χρεωθούν την κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας».

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και την βούληση της διεθνούς κοινότητας» τόνισε η Ασράουι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της τοπικής επιτροπής σχεδιασμού και κατασκευής σήμερα (...) τα σχέδια για 396 κατοικίες στη Χαρ Χόμα, 136 στο Νεβέ Γιαακόβ και 36 στο Πισγκάτ Ζεέβ» εγκρίθηκαν, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ισραηλινή δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την οργάνωση κατά του ισραηλινού εποικισμού Ειρήνη Τώρα.

«Πρόκειται για μια επαίσχυντη απόφαση, σε μια επαίσχυντη χρονική στιγμή. Μια κυβέρνηση που θα επιθυμούσε μια λύση δύο κρατών δεν εκδίδει έναν τόσο μεγάλο αριθμό αδειών (οικοδομής) στους εποικισμούς σε συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Λιόρ Αμιχάι, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες προώθησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και οι οποίες τυπικά προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης, από την έναρξη των διαπραγματεύσεων αυτών την 29η Ιουλίου, οι ισραηλινές αρχές έχουν προωθήσει σχέδια κατασκευής 7.302 κατοικιών στους εποικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)