to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 11.10.2016

Κοινωνία

Επαίσχυντες αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα στον Προφήτη Βόλβης: Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο

117 μαθητες απείχαν από τα σημερινά μαθήματα. «Το σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται ούτε στην αυλή», λέει ο περιφερειακός δευθυντής Εκπαίδευσης


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν οι γονείς Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης με την κάλυψη του προέδρου της κοινότητας. Αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αντιδρώντας στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στην εν λόγω σχολική μονάδα.

«Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές σήμερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αύριο θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά. Πάντως και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, για τα παιδιά που ήλθαν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις μερίδας γονέων, που ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο πως στο σχολείο θα λειτουργήσει Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ο κ.Τσιομπάνης, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ενημέρωσε τους γονείς λεπτομερώς, τόσο για την εμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

«Το σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δε συναντιούνται ούτε στην αυλή»

«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στη 1.15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 2 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος παρέστη χθες στην πρώτη ημέρα υποδοχής των παιδιών προσφύγων στο σχολείο. «Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένοι γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (σ.σ. στις 21 Σεπτεμβρίου), παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με τις πιθανότητες να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική αποτίμηση της πρώτης σχολικής ημέρας για τα παιδιά των προσφύγων, ο κ.Ανανιάδης σημείωσε ότι «όλα πήγαν καλά, ήταν μία μέρα εξοικείωσης με τους χώρους, πήραν βιβλία, γνώρισαν τους δασκάλους», ενώ στο σχολείο της Σταυρούπολης ιδιαίτερη χαρά έδωσε στα παιδιά μία επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και χρήσιμα για το συγκεκριμένο μάθημα δώρα που έλαβαν.

Ο κ.Ανανιάδης γνωστοποίησε ότι από σήμερα οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων αναλαμβάνουν στα Κέντρα Φιλοξενίας την καταγραφή του αριθμού των παιδιών και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, ενώ θα διερευνήσουν και τους λόγους για τους οποίους κάποια παιδιά που έπρεπε να πάνε από χθες στο σχολείο δεν πήγαν ακόμη.

«Οι γονείς ζητούν να παραμείνουν τα παιδιά στο hot spot, εκεί που είναι οι γονείς τους, να ιδρυθεί σχολείο με οποιονδήποτε τρόπο και δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη, Αθανάσιος Καραγούλιας, προσθέτοντας ότι κατατέθηκε και εναλλακτική πρόταση, «να πάνε τα παιδιά των προσφύγων σε διπλανό χωριό, στον Ευαγγελισμό ή τη Νυμφόπετρα», όπου όπως σημείωσε, «υπάρχουν σχολικές αίθουσες, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά». Ανέφερε ακόμη ότι από τα 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραιτήθηκαν τα 4 και το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις και τη μορφή με την οποία αυτές θα εκφραστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)