to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:02 | 12.03.2019

Πολιτική

Επαφές της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη Νέα Υόρκη

Το κεντρικό θέμα της φετινής 63ης Συνόδου είναι «Συστήματα κοινωνικής προστασίας, πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και βιώσιμη υποδομή για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών».


Η υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Ισότητας Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στις εργασίες της 63ης Συνόδου της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών, που διεξάγονται από τις 11-22 Μαρτίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την κορυφαία συνάντηση εκπροσώπων από όλο τον κόσμο για τα θέματα που αφορούν στις γυναίκες και σ' αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών - μελών του ΟΗΕ, οργανισμών του διεθνούς οργανισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών απ' όλο τον κόσμο.

Το κεντρικό θέμα της φετινής 63ης Συνόδου είναι «Συστήματα κοινωνικής προστασίας, πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και βιώσιμη υποδομή για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών».

Τη Δευτέρα το πρωί, η κ. Χρυσοβελώνη συμμετείχε και μίλησε στη συνάντηση των εκπροσώπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στη Σύνοδο του Ο.Η.Ε. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στον Ο.Η.Ε. και οργανώθηκε από τους εκπροσώπους της Ρουμανίας, που έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο.

Αργότερα την ίδια ημέρα η κ. Χρυσοβελώνη, μίλησε σε θεματική συνεδρίαση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Και στις δύο ευκαιρίες που είχε να τοποθετηθεί, παρουσίασε τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την υποστήριξη των γυναικών με κεντρική αναφορά στο νομοσχέδιο για την Ισότητα που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ελληνική Βουλή. Το απόγευμα, η υφυπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομολόγους της κατά την αρμοδιότητα, καθώς και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το μεσημέρι της Τρίτης έλαβε μέρος στο πάνελ της παράλληλης θεματικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην έδρα του ΟΗΕ η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλήματος κατά των Γυναικών της Αμερικανικής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Ασφάλεια των Γυναικών: Η δικαστική διαμεσολάβηση στην ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβυς Μαρία Θεοφίλη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου.η καθηγήτρια Σεβαστή Χατζηφωτίου, η επικεφαλής του τμήματος Γυναικών του ΟΗΕ κατά της βίας στις γυναίκες, Καλλιόπη Μαγείρου και η ψυχολόγος ερευνήτρια Ελένη Φώτου.

Την Τετάρτη 13|03, η κ. Χρυσοβελώνη θα λάβει μέρος και θα μιλήσει στη Γενική Συζήτηση της 63ης Συνόδου της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Στη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)