to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Εωράκαμεν τους ληστάς»

Η αποκάλυψη της «Αυγής» για το κρυφό σχέδιο της Ν.Δ. και του αρχηγού της, που αφορά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων, πρέπει να σημάνει συναγερμό στους πολίτες και σε όλους εμάς που δίνουμε τη μάχη των εκλογών για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Η αποκάλυψη της «Αυγής» για το κρυφό σχέδιο της Ν.Δ. και του αρχηγού της, που αφορά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων, πρέπει να σημάνει συναγερμό στους πολίτες και σε όλους εμάς που δίνουμε τη μάχη των εκλογών για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Γιατί, μαζί με το σχέδιο αυτό, εξυφαίνονται και άλλα εξίσου σημαντικά «εν κρυπτώ και παραβύστω», από το επιτελείο της Ν.Δ. και τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες υποστηρικτές της. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ το προετοιμάζουν, δυσφημώντας τη και απαξιώνοντάς τη. Για τη συμφωνία τους με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων να τους παραδοθεί μέρος των υποδομών και του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων μίλησε κυνικά ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.

Ωμά μιλούν στελέχη της Ν.Δ. για την απόλυση των συμβασιούχων (καθαριότητας, φύλαξης κ.ά.) και την επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους. Αλλά και για ακύρωση των 15.000 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή και στην Εκπαίδευση, είτε ευθέως είτε με την επαναφορά του 1 προς 5 αντί του 1 προς 1, που διεκδίκησε και καθιέρωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Εμείς όντως «εωράκαμεν τους ληστάς», όπως έλεγε η περιβόητη αναφορά εκείνου του υπαστυνόμου Κιλκίς το μακρινό 1923. Αυτό όμως δεν αρκεί! Ζητούμενο είναι να τους αντιληφθούν και οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί. Για να γυρίσουν την πλάτη στη Ν.Δ. και στα υποστυλώματά της, που χρεοκόπησαν τη χώρα και λεηλάτησαν την κοινωνία. Δίνοντας νέα εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συμμάχους του να συνεχίσουν το δύσκολο αλλά θετικό έργο της ανόρθωσης της πατρίδας μας, της ανάπτυξης της οικονομίας, της ελάφρυνσης των βαρών, με δικαιοσύνη και σταθερότητα. Με ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και με προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Για να μη γυρίσουν πίσω οι «ληστές», οφείλουμε να αποκαλύψουμε με κάθε τρόπο στους πολίτες τα κρυφά σχέδιά τους. Με επιχειρήματα, με λογική και με ζωντανή επαφή μαζί τους μέχρι να φτάσουν στην κάλπη της 7ης Ιουλίου.

* Η Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)