to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 14.05.2021

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

ΕΟΦ: Μόνο από φαρμακεία η διάθεση των self test

Aνακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΦ βάζει τέλος στη συζήτηση που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα για πώληση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα


H διάθεση των τεστ έναντι του νέου κορονοϊού, δηλαδή των self test και των rapid test, προς το κοινό επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

H ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΦ βάζει τέλος στη συζήτηση που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα (με «διαρροές» σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όπως ο «Ελεύθερος Τύπος») για πώληση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της εβδομάδας παρατηρήθηκαν ελλείψεις στα αμφιλεγόμενα self tests, στα οποία η κυβέρνηση ποντάρει μαζί με την πρόγνωση του «καλού καιρού» και τους εμβολιασμούς για να δικαιολογήσει το μαζικό άνοιγμα για χάριν του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα επικράτησε το απόλυτο κομφούζιο λόγω του ανοίγματος των σχολείων με αποτέλεσμα να μπουν στον «πάγο» αναπληρωτές, καθηγητές φροντιστηρίων και άλλοι κλάδοι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που δεν έβρισκαν self test παρά το γεγονός ότι η διενέργεια είναι υποχρεωτική 24 ώρες πριν την προσέλευση στο χώρο εργασίας.

Όμως, η διαφορά του σημερινού τέλους του λοκντάουν σε σχέση με την περσινή επιστροφή ύστερα από την πρώτη καραντίνα δεν συνίσταται μόνο στα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τους εμβολιασμούς, που συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς.

Τα χαμηλότερης εγκυρότητας rapid και self test κατέχουν τη μερίδα του λέοντος των ελέγχων έναντι των ελάχιστων πια αλλά πλέον έγκυρων μοριακών (PCR) δυσχεραίνοντας την προβληματική επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας.

tags: self test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)