to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 09.10.2019

Πολιτική

«Εντός Παρενθέσεως;»: Σήμερα στις 7 η παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά

«Εντός Παρενθέσεως; Κυβερνώσα Ριζοσπαστική Αριστερά: Περίοδος Πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 – 21 Αυγούστου 2018)» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής, σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19:00


Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, ομότιμου καθηγητή ΕΜΠ, πρ. υπουργού και  μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε από τις Εκδ. Πατάκη.

Μια επίκαιρη έκδοση που η κυκλοφορία της συνέπεσε με το αποτέλεσμα των εκλογών και το άνοιγμα των συναφών συζητήσεων, ενώ έχει ως αντικείμενο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018.

Πώς προέκυψε o ΣΥΡΙΖΑ; Ποια φυσιογνωμία διαμόρφωσε; Ποια στρατηγική συγκρότησε; Πώς έφτασε στη θέση του κυβερνήτη της χώρας; Ποιες εμπειρίες αποκομίζει από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών;

Όσα γράφονται αφορούν όλους μας και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του. Η εκλογή στον πυρήνα της Ευρώπης μιας κυβέρνησης που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην οικουμενική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού συνιστά συμβάν με ευρύτερη σημασία. Ιδίως όταν πρόκειται για κυβέρνηση ενός κόμματος με τον προσδιορισμό «ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εμπειρία που συσσωρεύεται συναφώς, συνιστά ένα πολιτικοκοινωνικό «πείραμα» εν εξελίξει, του οποίου η έκβαση αφορά εξ αντικειμένου φίλους και πολέμιους, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ είναι οµότιµος καθηγητής του ΕΜΠ µε αντικείµενο τη Φιλοσοφία των Επιστηµών. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο ∆οκιµίου-Κριτικής του 2002 για το βιβλίο του Αντικείμενα και όψεις εαυτού (Εστία 2001), ενώ το 2010 του απονεµήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστηµιακής ∆ιδασκαλίας στη µνήµη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευµατικού. Είναι µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπουργός Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων καθώς και υπουργός Πολιτισµού & Αθλητισµού.

Από τον Σεπτέµβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν βουλευτής της περιφέρειας Αττικής µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ονόματα του κομμουνισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)