to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 03.08.2017

Κοινωνία

Εντός 3 εβδομάδων στον ΕΛΓΑ οι γνωμοδοτήσεις της επιτροπής για τις αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς

Εντός τριών εβδομάδων αναμένεται να γνωμοδοτήσει η Επιστημονική Επιτροπή που σύστησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο να τεκμηριωθούν τα αίτια πρόσφατων ζημιών στις ροδακινοκαλλιέργειες. Μιλά στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.


Την απόφασή τους να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες στα ροδάκινα εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων του Ιουλίου, έχουν δηλώσει οι παραγωγοί της Ημαθίας.  Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προχωρήσει στη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και οι γνωμοδοτήσεις της ομάδας εργασίας αναμένονται εντός τριών εβδομάδων.

Μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου μεταξύ άλλων τόνισε πως «επειδή υπήρξε μία πρώτη ερμηνεία από πλευράς του ΕΛΓΑ, η οποία δημιούργησε πρόβλημα και επειδή βεβαίως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα, πόσο μάλλον των παραγωγών όταν βλέπουν ότι θίγεται το εισόδημά τους, στο να το διεκδικήσουν και δικαστικά. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι μία τέτοια διαδικασία δεν απαντάει άμεσα στο πρόβλημα».

Γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «για να απαντήσουμε άμεσα στο πρόβλημα, και νομίζω πως ήταν κάτι που έγινε αποδεκτό και από τους ίδιους, συστήσαμε μία συγκεκριμένη ομάδα εργασίας όπου κυρίαρχό της είναι η επιστημονική κατάρτιση και τους αναθέσαμε μέσα σε τρεις εβδομάδες να γνωμοδοτήσουν σχετικά με το επίμαχο ζήτημα το αν δηλαδή οι συγκεκριμένες βροχοπτώσεις ήταν άκαιρες ή ήταν αυτές οι οποίες δημιούργησαν ουσιαστικά αυτό το πρόβλημα που υπάρχει».

 

Ακούστε ΣτοΚόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)