to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 18.03.2015

Πολιτική

Kυβέρνηση: Δεν περνάει ο εκβιασμός της Κομισιόν - Ενήμεροι από καιρό οι θεσμοί για τα νομοσχέδια

Σε «σκηνικό πίεσης» που επιδιώκουν να στήσουν οι εταίροι, αποδίδει ο κυβ. εκπρόσωπος τις αντιδράσεις για τα δύο νομοσχέδια που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση. Από το Μαξίμου διαμηνύουν ήδη από την Τρίτη: «Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς», απαντώντας στην επιστολή του Ντ. Κοστέλο (Κομισιόν) που ισχυρίζεται πως η κατάθεση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών είναι μονομερείς ενέργειες.


Τετάρτη 18/3/2015

11.00 π.μ.  Γ. Σακελλαρίδης: «Οι θεσμοί γνώριζαν εδώ και καιρό για τα δύο νομοσχέδια»

Τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στα οποία αντιτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν «εν γνώσει των θεσμών εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποσύρει τα δυο νομοσχέδια, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή, αποδίδοντας το «βέτο» της Κομισιόν σε «σκηνικό πίεσης». Προσέθεσε πως η ρύθμιση των 100 δόσεων «έχει μόνο δημοσιονομικό όφελος», ενώ τα μέτρα για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης έχουν «σχετικά χαμηλό» κόστος», της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ. (διαβάστε αναλυτικά)

Άλλες σημερινές εξελίξεις:

Τρίτη 17/3/2015

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη.

Από το Μαξίμου διαμηνύουν: «Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς. Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;»

***

Διαβάστε σχετικά:

Ντ. Κοστέλο (Κομισιόν): Παγώστε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση

17.03.2015 - 19:28

Με ειδοποίηση μικρότερη των 24 ωρών και με τελεσιγραφικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει ο Πολ Μέισον του Channel 4, ζητά το πάγωμα του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση που η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή (συζητείται σήμερα και αύριο), αλλά και της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές. «Δεν αποσύρονται τα ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις», απάντησε ήδη ο Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

 

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις έστειλε η κυβέρνηση από τη Βουλή.

 

Προτροπή προς τη Βουλή, «να κάνει με γενναιοδωρία το πρώτο βήμα και να υπερψηφίσει ομόφωνα» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και την πάταξη της διαφθοράς, απηύθυνε η αρμόδια υπουργός για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, παρουσιάζοντάς το στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

 
 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)