to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έντονες επικρίσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους αλλά και επιβεβαίωσαν τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.


Η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο στη σκιά της μεγάλης δυσαρέσκειας πολλών δικαστικών λειτουργών για τις παρεμβατικές τροπολογίες της κυβέρνησης στον δικαστικό χάρτη της χώρας.

Οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, όπως και η συγκλονιστική εικοσάλεπτη τοποθέτηση του συναδέλφου τους από τη χειμαζόμενη Δικαιοσύνη της Πολωνίας, εντελώς «συμπτωματικά» αυτή τη φορά δεν είχαν την ανάλογη - με των προηγούμενων χρόνων συνελεύσεις– δημοσιότητα.

Με αφορμή όχι μόνο τις τελευταίες κυβερνητικές παρεμβάσεις αλλά προφανώς και όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετικά με τις μεγάλες δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ήταν φυσικό να μονοπωλήσει σχεδόν τις τοποθετήσεις το κρίσιμο ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Η επιμονή δε των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στην άρνηση αποδοχής αυθαίρετων αποφάσεων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με τις οποίες προκαλείται αναστάτωση στο έργο της Δικαιοσύνης αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της επόμενης ημέρας, όταν -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- 63 έναντι 12 μελών της Γ.Σ. ψήφισαν την ανάγκη για άμεση κατάργηση της φωτογραφικής τροπολογίας (προαγωγή 86 Εφετών σε προέδρους).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)