to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 03.04.2015

Οικονομία

Εντολή Νικολούδη για επίσπευση ελέγχων στις «λίστες» & τις offshore

Ο υπουργός Επικρατείας έδωσε εντολή να επισπευστεί ο έλεγχος, ενώ ανακοίνωσε πως από τις 766 offshore, έχουν ελεγχθεί οι 72 και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 365 offshore εταιρείες


Εντολή επίσπευσης των ελέγχων στις διάφορες λίστες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.ά.) και στις offshore εταιρείες έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, διαπιστώνοντας ότι συνεχίζονται με ρυθμούς χελώνας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο υπουργός είπε πως έδωσε εντολή να επισπευστεί ο έλεγχος, ενώ ανακοίνωσε πως από τις 766 offshore, έχουν ελεγχθεί οι 72 και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 365 offshore εταιρείες.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρθηκε στον έλεγχο που διεξάγεται για τους Σάμπι Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου (συνεργάτης του τ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) για τους οποίους έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία ελέγχου από το 2012 καθώς βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ για λογαριασμό με 5,5 εκατ, δολάρια. Ο έλεγχος διεξάγεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, είπε ο Π. Νικολούδης και πρόσθεσε: «Έδωσα πολύ πρόσφατα εντολή να συντομευτεί ο έλεγχος».

Ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς επεσήμανε ότι ειδικά για την λίστα Λαγκάρντ «ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολος δεδομένου ότι η Ελβετία αρνείται να δώσει πληροφορία», θεωρώντας ότι είναι παράνομα κτηθείσα η λίστα. Μάλιστα ο Π. Νικολούδης περιέγραψε πώς γίνονται οι έλεγχοι. «Το να επιχειρήσει κάποιος φορολογικό έλεγχο στηριζόμενος μόνο στη λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Νικολούδη κ.λπ., είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λαθεμένα συμπεράσματα. Βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος», είπε και πρόσθεσε πως «ο σωστός δρόμος είναι να την συνεκτιμήσεις μαζί με άλλα στοιχεία», διότι «η συνολική εικόνα είναι η μόνη που μπορεί να σου δώσει την διαφορά».

Ο κ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε στις καταγγελίες του κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ισχυριζόμενος ότι στο πόθεν έσχες του δεν έχει δηλώσει 282 τ.μ. στο σπίτι του και ότι πήρε τηλέφωνο σε δικαστικό λειτουργό κατά την προανάκριση που έκανε για υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

«Δεν υπάρχει ποινική διαδικασία σε βάρος του Χ. Αθανασίου. Για τον έλεγχο του ελέγχου του πόθεν έσχες γνωρίζετε ότι η Βουλή ελέγχει τους Υπουργούς», απάντησε ο κ. Νικολούδης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα έπαιρνα κανένα δικαστικό λειτουργό για να το επηρεάσω. Όμως δεν θα έλεγα ότι είναι τελείως άτοπο ως υπουργός Δικαιοσύνης να πάρω ένα δικαστικό λειτουργό για να τον ρωτήσω».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)