to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 08.04.2013

Πολιτική

Ενθουσιώδης υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Σίδνεϊ

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον Κώστα Ήσυχο αυστραλοί και έλληνες στο Σίδνευ της Αυστραλίας.


Η συμμετοχή στο συνέδριο « για την Αριστερά του 21. αιώνα και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες σε συνθήκες κρίσης»  που διοργάνωσε το Search Foundation είχε πλατιά συμμετοχή ενώ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο συνέδριο, εκτός των μεμονωμένων ατόμων , συμμετείχαν και περίπου 180 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και  βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος και των Πράσινων. Παρόντες και ομιλητές επίσης ήταν  ο Andrew Dettmer , εθνικός πρόεδρος της AMWU, αντίστοιχης με την δική μας ΓΣΕΕ, με περισσότερα από 100.000 μέλη,  ο Angelo Gavrielatos, πρόεδρος του αυστραλιανού συνδικάτου εργαζομένων στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση AEU με 150.000 μέλη, το Occupy Sydney,  το συνδικάτο ASU  των εργαζομένων στις υπηρεσίες με 120. 000 μέλη, ο Adam Rorris, στέλεχος από τον τομέα οικονομικών της παιδείας κ.α.

Η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα με πλούσιο διάλογο με όλους τους εκπροσώπους των οργανώσεων και φορέων. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με το Δ.Σ. του Ιδρύματος Κοινωνικών Ερευνών, όπου διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη εντατικοποίησης των επαφών από τις δυο πλευρές με μια πολυθεματική  ατζέντα κοινών ενδιαφερόντων και δυνατοτήτων κοινής δράσης. 

Ο  Κώστας Ήσυχος έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, αναλύοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από αυτή. 

Την Κυριακή  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σε πολυχώρο ελληνικού βιβλιοπωλείου στο Σίδνευ  με συμμετοχή της  ομογένειας, όπου αναλύθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Ο Κώστας Ήσυχος φθάνει σήμερα στην Μελβούρνη, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομοσπονδιακούς και τοπικούς βουλευτές και με την Ελληνική ομογένεια.

 http://www.abc.net.au/worldtoday/content/2013/s3731930.htm

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)