to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 05.10.2015

Διεθνή

13χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από σφαίρες Ισραηλινών - Χωρίς όρια η μάχη εναντίον των «ταραχοποιών» δηλώνει ο Νετανιάχου

Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στον προσφυγικό καταυλισμό Αΐντα της Βηθλεέμ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο η παλαιστινιακή αστυνομία και η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος - Είναι ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από ισραηλινούς στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες στη Δυτική Όχθη


Ο Αμπντέλ Ραχμάν Αμπντάλα, 13 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα στον κορμό από σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων το μεσημέρι, ανέφεραν. Είναι ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες στη Δυτική Όχθη.

Χθες βράδυ, ο Χουζέιφα Οτμάν Σουλεϊμάν, 18 ετών, σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συγκρούσεων στην Τουλκάρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε την ισραηλινή «κλιμάκωση», καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα για την καταστολή των παλαιστίνιων ακτιβιστών σε ένα πλαίσιο βίαιων επεισοδίων στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Η κυβέρνηση και η ισραηλινή πλευρά έχουν συμφέρον να σύρουν την περιοχή σε έναν κύκλο βίας και προσπαθούν με την κλιμάκωση στην Πλατεία των Τεμενών και τις επιθέσεις των εποίκων να διαφύγουν από τις ευθύνες τους και τη διεθνή απομόνωσή τους», σύμφωνα με το ανακοινωθέν του γραφείου του Αμπάς που δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν βυθιστεί εδώ και μερικές ημέρες σε έναν νέο κύκλο βίας στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη καιΑνατολική Ιερουσαλήμ. Τέσσερις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου σε δύο επιθέσεις.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, είτε από πραγματικές σφαίρες είτε από βλήματα καουτσούκ του ισραηλινού στρατού.

Νετανιάχου:  Δεν θα υπάρξουν όρια στη μάχη εναντίον των Παλαιστινίων «ταραχοποιών»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι δεν "θα υπάρξουν όρια" στη μάχη για την καταστολή των Παλαιστινίων ακτιβιστών και υπογράμμισε ότι θα αντιδράσει με "σιδηρά πυγμή" μετά τον θάνατο 4 Ισραηλινών σε επιθέσεις από την περασμένη Πέμπτη

"Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ασυλία σε οιονδήποτε, σε οποιονδήποτε ταραχοποιό (...) ή σε οποιονδήποτε τρομοκράτη και για αυτό ακριβώς δεν θα υπάρξει κανένα όριο στις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας" επισήμανε κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος κι ενώ Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν εγκλωβιστεί σε έναν νέο κύκλο βίας και αίματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)