to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:02 | 10.12.2016

Κοινωνία

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου: Αγρότες ζητούσαν άμεση λύση στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων τους

Aγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού.


Αργά το βράδυ της Παρασκευή απόχώρησαν από το λιμάνι Ηρακλείου οι αγρότες, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας .


Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς οι αγανακτισμένοι αγρότες ζητούσαν άμεση λύση στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων τους

Ένταση επικράτησε από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερές και τους ιδίους στην καταστροφή.

Μετά την άφιξή τους, οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο BLUE HORIZON που βρισκόταν στο λιμάνι και εκτόξευσαν φωτοβολίδες, ενώ από το πλοίο οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ φωτιά που άναψε σε εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, σβήστηκε αργότερα.

Στο χώρο του λιμανιού συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Οι αγρότες, επίσης ζητούν από τον λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, που βρίσκεται στο σημείο όπου είναι οι αγρότες, να επιστρέψει το πλοίο Blue Horizon, το οποίο βγήκε από το λιμάνι, μετά τα επεισόδια να φορτώσει τις νταλίκες και να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Στο μεταξύ, στο εκδοτήριο 5 της ναυτιλιακής εταιρίας, λόγω των υλικών που υπάρχουν μέσα στο κτίριο σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ορισμένοι δεν επιτρέπουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την φωτιά ολοσχερώς.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι, ενώ μέσα στην ένταση και τα επεισόδια ένα άτομο φέρεται να τραυματίσθηκε ελαφρά.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σύμφωνα με καταγγελία αγρότη απο την Ιεράπετρα, ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι απο τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης που κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)