Ακολούθησαν δηλώσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Άδ. Γεωργιάδη με υποτιμητικά υπονοούμενα κατά των γονιών του Ν. Ρωμανού. Παρενέβη ο Νίκος Βούτσης καταγγέλλοντας τα σχόλια αυτά όμως ο Άδωνης Γεωργιάδης σε μια ακραία κορύφωση υποθετικού λόγου απάντησε: «Αν δώσουμε στο παιδί άδεια και αυτός δραπετεύσει κάνει ληστεία και σκοτώσει έναν άλλο; Ποιος θα πάρει την ευθύνη;»

Βασιλική Κατριβάνου: Ανομία και βαρβαρότητα από την αστυνομία μετά την πορεία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κατήγγειλε στη Βουλή ότι από «την περίοδο που ο Ξηρός δεν επέστρεψε τα συμβούλια των φυλακών δεν έχουν δώσει καμία άδεια σε φυλακισμένο που δικαιούται. Αδικαιολόγητα έκοψαν την άδεια σε ανθρώπους που σπούδαζαν όπως ο Κωστάρης. Από πού παίρνουν το πολιτικό μήνυμα τα συμβούλια των φυλακών να κόψουν την άδεια;  Τόνισε επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης που αναφέρθηκε στην εύρυθμη λειτουργία των φυλακών προβαίνει σε δηλώσεις ότι οι Σύροι στην πλατεία Συντάγματος βλάπτουν την ‘'αγορά'' και τον τουρισμό,.

«Το μεσημέρι είχαμε μια μεγάλη ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που συμμετείχε πάρα πολύ κόσμος και νεολαία με παλμό και ψυχή για να διεκδικήσει τη ζωή και την αξιοπρέπειά της. Εδώ και δύο ώρες έχουμε προσαγωγές ατόμων και νεολαίων, της δημοσιογράφου της ΑΥΓΗΣ, Ειρήνης Λαζαρίδου, του φωτορεπόρτερ Γιώργου Νικολαϊδη και άπειρη βαρβαρότητα, αστυνομική βία και χημικά στο δρόμο. Μας έχει καταγγελθεί από την βουλευτή Μαρία Μπόλαρη ότι είδε αστυνομικό να βάζει περισσότερα αποκαίδια σε κάδο για να αναπτυχθεί η φωτιά. Επίσης έχουμε καταγγελίες για οργανωμένους ασφαλίτες που βρίσκονται στους δρόμους. Υπάρχουν καταγγελίες για ανομία από την πλευρά της αστυνομίας. Αυτή που έχουμε δει και τις προηγούμενες μέρες, στα Εξάρχεια όπου μένω, μπαίνουν οι αστυνομικοί στις πολυκατοικίες, συνεχής ρίψη δακρυγόνων, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε».

«Αγώνας για τη ζωή και το δίκιο» ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού και των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι η στάση της πολιτείας αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους σαν νούμερα και εγκαταλείπει τους νέους τους άνεργους αυτούς που χάνουν το σπίτι τους, τους πρόσφυγες πολέμου, τους ανθρώπους.

«Συγκινεί ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού γιατί είναι ένα νέο παιδί και διεκδικεί το δίκιο του, εκπροσωπεί με ένα τρόπο τον αγώνα μιας γενιάς που αισθάνεται ότι  χωρίς ορίζοντα και το δυναμικό της ότι πάει στράφι και οι δεξιότητές της και αυτό τους γεμίζει οργή και αγανάκτηση και αντί η πολιτεία να στραφεί σε αυτούς τους νέους και να σταθεί στον πλούτο και την αγανάκτηση των νέων και να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό σαν πολιτεία: Καταστέλλει. Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο το δυναμικό και η ελπίδα χάνονται και αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος που θα έπρεπε να είναι το αντικείμενο συζήτησής μας αυτή τη στιγμή».  

Άδ. Γεωργιάδης: Παράνομο το αίτημα των Σύρων προσφύγων καμία αστυνομική ανομία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνης παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι: «σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραμονή τους στην πλατεία Συντάγματος» ενώ εκτίμησε ότι είναι «θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης οι Σύροι πρόσφυγες». «Και χίλια χρόνια να το ζητάνε δεν μπορεί να τους το δώσει η ελληνική κυβέρνηση γιατί είναι παράνομο» πρόσθεσε. «Σε μία πόλη που καίγεται από τους αντεξουσιαστές, δεν μπορούμε να ακούμε για ανομία της αστυνομίας; είπε κλείνοντας.

Η Βασιλική Κατριβάνου απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. είπε ότι «οι άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο αφού δεν μπορεί να τους παρέχει ούτε δουλειά, ούτε σίτιση, ούτε στέγαση. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σίτιση και στέγαση και να φροντίσει να πάνε σε άλλες χώρες». Για τα περιστατικά βίας και ανομίας από την πλευρά της αστυνομίας ανέφερε ότι την ανομία την έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια, η πολιτεία σαν θεσμός πρέπει να δίνει αυτά που πρέπει στους πρόσφυγες και να φροντίζει για την ειρήνη και όχι να υποδαυλίζει τη βία και τα έκτροπα.

Η Μάνια Παπαδημητρίου κατήγγειλε επίσης τις προσαγωγές ατόμων κάτω από την εφημερίδα ΑΥΓΗ, τα δακρυγόνα μέσα στο μετρό και μίλησε για ένα «θρίλερ δαιμονοποίησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή έναν ημιθανή νέο». Χρέωσε πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση μιλώντας για μεθόδευση και για εντεταλμένη αναλγησία της κυβέρνησης, η αποφυγή απόφαση για τις σπουδές του παιδιού που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Ο κ. Άδ. Γεωργιάδης δεν ντρέπεται να κατηγορήσει τους γονείς του παιδιού, είπε, ενώ αντιμετωπίζουν σαν τέρας το Ν. Ρωμανό. Απ' την άλλη δεν έχουν τίποτα να πει ο υπ. Υγείας κ. Βορίδης για το θάνατο του 4χρονου παιδιού που πέθανε επειδή κλείσατε τα νοσοκομεία και δεν έτυχε της νοσηλείας που θα έπρεπε.