to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 28.02.2014

Κοινωνία

Χημικά και καταστολή στις συγκεντρώσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες - Προσαγωγές συνδικαλιστών (ενημέρωση)

Με χημικά και προπηλακισμούς από τα ΜΑΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αντιμετώπισε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και τις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Για απείθεια και εξύβριση παραπέμπεται ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρ. Καλομοίρης


Χημικά και προσαγωγές το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σπρωξίματα, χημικά και γκλομπ και λίγο αργότερα στο Σύνταγμα για να απομακρυνθούν από το υπ. Οικονομικών οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Τραυματίες από την επίθεση των ΜΑΤ.

Για αυταρχικό κατήφορο μιας απομονωμένης κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Τμήμα εργατικής πολιτικής του κόμματος ζητά να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όσοι κρατούνται

Το left.gr ήταν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων και κάλυψε με το φακό του το νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Δηλώσεις του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδη

Δηλώσεις του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Συνεχής ενημέρωση:

Ακούστε εδώ: "Χτυπημένοι στο κεφάλι και το στήθος τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό"

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιάννης Τσούνης, μεταφέρει στο Κόκκινο τις εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας των δύο εργαζομένων που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό μετά από το ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ έξω από το ΥΠΟΙΚ.

-----------

17.00: Έπειτα από την κατακραυγή και τις πιέσεις, ελεύθερος αφέθηκε τελικά και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, που κρατείτο έπειτα από την προσαγωγή του στο πλαίσιο της βίαιης καταστολής της πορείας των εκπαιδευτικών σήμερα το πρωί. Εκκρεμούν σε βάρος του κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια. Αμέσως μόλις βγήκε από τη ΓΑΔΑ απευθύνθηκε στο πλήθος που συγκεντρώθηκε απέξω για να του συμπαρασταθεί και κατήγγειλε το κράτος τρομοκρατίας και βίας.

Φωτογραφία: Έλενα Χριστούλη

15.55: Για απείθεια και εξύβριση παραπέμπεται ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρ. Καλομοίρης. Βρίσκεται ακόμα στη ΓΑΔΑ και δεν είναι ακόμα γνωστό να θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο ή θα αφεθεί ελεύθερος.

14.35: Την ώρα που οι συνδικαλιστές και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, έκαναν έκκληση στην αστυνομία με ντουντούκα να βοηθήσει ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση με ασφάλεια, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ρίξη χημικών... Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Μαρία Μπόλαρη από την επίθεση αυτή.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

13.50: Πορεία προς το υπ. Δοικητικής Μεταρρύθμισης

Embedded image permalink

13:25: Τραυματίες τώρα στην Όθωνος.

Embedded image permalink

Φωτογραφία από  

13.20: Στην προσαγωγή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Τραυματισμένος ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος και ο συνδικαλιστής Χρ. Ευθυμίου, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Αγ. Δημητρίου. Τι πρώτες βοήθειες προσέφερε η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Σταμπουλή (γιατρός) και έκανε έκκληση να έρθει ασθενοφόρο.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν διαδηλωτές προπηλάκισαν το κλιμάκιο της Τρόικας που έβγαινε από υπουργείο Οικονομικών.

13.10: Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο τραυματία.

12.00:  Και η Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Embedded image permalink

11.20 π.μ.:  Η τραυματίας έφυγε πριν από λίγο με ασθενοφόρο. Αποκλεισμένη η οδός Νίκης από διαδηλωτές.

Embedded image permalink

Το βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά, γκλομπ και σπρωξίματα:

11.10 π.μ.:  Μια εκπαιδευτικός τραυματίας από τα ΜΑΤ στο υπ. Οικονομικών 

Embedded image permalink

Από την ένταση νωρίτερα κοντά στο υπ. Οικονομικών

10.30 π.μ.: Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι από τη ΓΑΔΑ. Δυναμική η συγκέντρωση των καθαριστριών στο υπ. Οικονομικών που ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα . Σε λίγη ώρα αναμένεται να φθάσουν εκεί σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητάς τους -εντός του Μαρτίου, δεδομένου ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί σε άλλο πόστο στο δημόσιο. 

Το χρονικό της πρωινής διαμαρτυρίας:

Ένταση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, κατά της μέτρου της "διαθεσιμότητας" και των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 06.30 ξεκίνησαν τα επεισόδια, όταν συγκεντρωμένοι σε "διαθεσιμότητα" εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - περίπου 20 άτομα - προσπάθησαν να μπουν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης και να καταλάβουν το πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το κτίριο του Υπουργείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ να τους εμποδίζουν, κάνοντας χρήση χημικών.

Η ένταση, δυστυχώς, επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής - εκπαιδευτικός να χάσει τις αισθήσεις του και να του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Συνεπεία της έντασης μεταξύ των Αστυνομικών Δυνάμεων και των συγκεντρωμένων ήταν να γίνουν, μέχρι στιγμής, 17 προσαγωγές - μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη - με τους συλληφθέντες να έχουν μεταφερθεί στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, η σημερινή συγκέντρωση - διαμαρτυρία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10 το πρωί.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες από  

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσυφάκης.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη στη συγκέντρωση.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Δείτε το βίντεο του Mega.

Πληροφορίες από enikos.gr, naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)