to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 22.11.2015

Κοινωνία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους συλληφθέντες στη "Λεωφόρο" (ενημέρωση - βίντεο)

Δύο ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν έξω από την θύρα 13, ανάμεσα σε οπαδούς των «πρασίνων» και στις αστυνομικές δυνάμεις - Οι «πράσινοι» δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά εκτόξευσαν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο προς τη μεριά των ερυθρόλευκων, η μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον - Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μιλιβόγεβιτς, σε πιο ελαφρό βαθμό - Μόλις ο διαιτητής αποφάσισε να μην διεξαχθεί το ντέρμπι, για λόγους ασφαλείας, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης από οπαδούς του Παναθηναϊκού.


Νεότερη ενημέρωση:

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των συλληφθέντων κατά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και  Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο οποίος δεν διεξήχθη ποτέ.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται μεταξύ άλλωνγια παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

_________________

Το χρονικό των γεγονότων

Ας δούμε με τη σειρά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα, μέσα κι έξω από το Απόστολος Νικολαΐδης:

- Περίπου στις 17:30, δηλαδή, δύο ώρες πριν το προγραμματισμένο σφύριγμα έναρξης από τον Ανδρέα Παππά, ξεκίνησαν τα «παρατράγουδα» έξω από την θύρα 13 και συγκεκριμένα επί της οδού Τσόχα. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με οπαδούς του Παναθηναϊκού, που σύμφωνα με πληροφορίες θέλησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό για να «υποδεχτούν» το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού. Έπεσε πολύ ξύλο, τα ΜΑΤ εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αργότερα και χημικά, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κόσμος.

- Λίγο πριν τις 18:00 έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο το διαιτητικό τρίο και ο τέταρτος ρέφερι (Κουκουλάκης). Οι αποδοκιμασίες των, λιγοστών εκείνη την ώρα οπαδών, προς τον Παππά και τους συνεργάτες του ήταν έντονες, χωρίς να συμβεί τίποτα περισσότερο.

- Στις 18:10 αφίχθη η αποστολή του Ολυμπιακού και δευτερόλεπτα μετά οι παίκτες και οι Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Καραπαππάς, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Από την θύρα 13 άρχισαν να φεύγουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των Πειραιωτών, μία εξ αυτών βρήκε στο πόδι τον Φινμπόγκασον. Βλέποντας ο Σάββας Θεοδωρίδης αυτή την κατάσταση άρχισε να καλεί τους παίκτες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Αυτό έγινε, ωστόσο ο Σιόβας βγήκε στο γήπεδο χαμογελαστός, δείχνοντας προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι είχε ηρεμήσει η κατάσταση. Τότε εκτοξεύθηκε μία ακόμη φωτοβολίδα. Λίγα λεπτά αργότερα κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού, μεταξύ των οποίων και ο Καμπιάσο, έκαναν βόλτες στο γήπεδο, έφτασαν μέχρι τη σέντρα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό,

- Λίγο μετά τις 18:30 βγήκαν για το καθιερωμένο ζέσταμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους. Έμειναν στο γήπεδο έως τις 19:10, χωρίς να έχουν βγει οι αντίπαλοί τους. Τότε οι «πράσινοι» καατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

- Ενώ είχε περάσει η προβλεπόμενη ώρα έναρξης του ντέρμπι (19:30), στην θύρα 11 ξεκίνησαν προστριβές ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί. Η κατάσταση ξέφυγε πολύ γρήγορα και μέσα σε δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί χτυπούσαν ανελέητα τον κόσμο, που ανταπέδιδε με ό,τι μπορούσε (καφέδες, μπουκάλια, ποτήρια, αναπτήρες). Ένας οπαδός του Παναθηναϊκού αιμόφυρτος ανέβηκε προς το πάνω μέρος της κερκίδας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού έπεσε άγριο ξύλο για 5-10 λεπτά, τα πράγματα ηρέμησαν σε εκείνο το σημείο.

- Στις 20:05 οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν ξανά στο γήπεδο για το δεύτερο ζέσταμα κι ενώ από τα μεγάφωνα δίδονταν αυστηρές συστάσεις προς τον κόσμο, για να μην πετάξουν ούτε ένα καπνογόνο γιατί το ντέρμπι θα διακοπεί αμέσως. Αυτό ειπώθηκε αρκετές φορές και όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο πίστεψαν ότι ήταν θέμα χρόνου για να ξεκινούσε το μεγάλο παιχνίδι.

- Ο διαιτητής Παππάς βγήκε αμέσως μετά τους παίκτες του Παναθηναϊκού κοίταξε λίγο γύρω του, κάτι είπε προς τον Κώστα Καραπαππά που καθόταν στην φυσούνα και επέστρεψε στα αποδυτήρια.

- Λίγο πριν τις 20:15 έγινε γνωστό ότι το ματς δεν θα γίνει ποτέ και τότε ξέφυγε εντελώς η κατάσταση. Οπαδοί του Παναθηναϊκού που φορούσαν κουκούλες εισβάλαν στον αγωνιστικό χώρο από την θύρα 13, δεκάδες καπνογόνα άναψαν και τα ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται περιμετρικά του γηπέδου. Η μάχη δεν άργησε να ξεκινήσει, ο κόσμος έβραζε και αποδοκίμαζε τον Σταύρο Κοντονή, ενώ η ατμόσφαιρα από τα βεγγαλικά και τις φωτοβολίδες έγινε αποπνικτική. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θύμιζε... κόλαση και ο κόσμος άρχισε να φεύγει για να γλιτώσει.

(naftemporiki.gr)

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με το που έμαθαν ότι το ντέρμπι δεν θα διεξαχθεί.

Δύο-τρεις κουκουλοφόροι παραβίασαν την πόρτα στην θύρα 13 και μπήκαν στο γήπεδο. Ο ένας κρατώντας ένα καπνογόνο κατευθύνθηκε προς την φυσούνα και το πέταξε προς τα ΜΑΤ χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ακολούθησε πραγματικός πανικός στις εξέδρες.

Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες δυνάμεις στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

INTIME SPORTS
 

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Ο Κώστας Φρατζέσκος, που έκανε σχόλιο στο ματς για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού σηκώθηκε κι έφυγε αμέσως από το γήπεδο και τον ακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου, αλλά και διάφοροι άλλοι άνθρωποι.

Το γήπεδο είχε μετατραπεί σε... κόλαση με τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα να έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

(πηγή: naftemporiki.gr)

Μάχη σώμα με σώμα στο γήπεδο της Λεωφόρου μετά τη διακοπή του αγώνα

Προηγούμενη ενημέρωση

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν θα ξεκινήσει για λόγους ασφαλείας, όπως αποφάσισε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς.

Ο Έλληνας διαιτητής εξήγησε ότι έλαβε την απόφασή του για λόγους ασφαλείας, δίνοντας έμφαση και στη φωτοβολίδα σε ευθεία βολή που χτύπησε τον Φινμπόγκασον στο ζέσταμα των παικτών του Ολυμπιακού.

INTIME SPORTS

Η στιγμή που φωτοβολίδα χτυπά τον Φινμπόγκασον στο ζέσταμα των παικτών του Ολυμπιακού.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μιλιβόγεβιτς, σε πιο ελαφρό βαθμό, ενώ να σημειωθεί ότι ο Ισλανδός επιθετικός εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα και για τα συμβάντα έχει πλήρη γνώση και ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην θύρα 11 του Απόστολος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με πληφορίες, πάντως, έχει σημειωθεί και σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού, κι αυτός ίσως υπήρξε ο βασικός λόγος.

(πηγή: naftemporiki.gr)

 

Προηγούμενη ενημέρωση 19:40

Δέκα λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του ντέρμπι και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν βγει ακόμη στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα οι παράγοντες του Ολυμπιακού πιέζουν τους φορείς (αστυνομία, παρατηρητές και διαιτητές) να μη γίνει το ματς. Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν στα αποδυτήρια και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει μετά τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν ξεκινήσει το ντέρμπι αυτό θα γίνει με καθυστέρηση.

Ένταση επικρατεί μέχρι και αυτή την ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου γύρω στις 17.30 σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια στη θύρα 12 και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, αυτή την ώρα οι νεαροί οπαδοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το γήπεδο στους γύρω δρόμους, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προηγούμενη ενημέρωση 18:30

 

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες μπήκε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί των πρασίνων δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, αλλά εκτόξευσαν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο προς τη μεριά των ερυθρόλευκων, η μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον.

Με την προτροπή του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του Κώστα Καραπαππά, οι παίκτες των ερυθρόλευκων επέστρεψαν γρήγορα στα αποδυτήρια κι αν κρίνει κανείς από τις κινήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κανείς δεν ξέρει εάν να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο. Θα δούμε τις εξελίξεις και τι αποφάσεις θα παρθούν από τις δύο πλευρές. Το ντέρμπι, πάντως, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, αν και μετά από λίγα λεπτά κάποιοι παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο...

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσκεψη στα αποδυτήρια με τους διαιτητές και τους εκπρόσωπους των ομάδων για ό,τι συνέβη κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο και τις φωτοβολίδες που εκτοξεύθηκαν προς το μέρος τους.

"Φωτοβολίδες κατευθυνόμενες έπεσαν πάνω στους παίκτες  μας. Ο νόμος του κυρίου Κοντονή είναι σαφής, δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Τραυματίστηκε ο Φινμπόγκανσον έκαψαν το χέρι του, το ίδιο και ο Μιλιβόγιεβιτς. Εμείς δεν παίζουμε σε ζούγκλα! Κύριοι δεν έχετε το φιλότιμο να παίξουμε ποδόσφαιρο αλά Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλετε με άλλους τρόπους να μας κερδίσετε. Περιμένουμε την απόφαση των διαιτητών σύμφωνα με το νέο νόμου. Έπεσαν φωτοβολίδες κατευθυνόμενες. Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει σε ζούγκλα", δήλωσε τώρα στη Νovα o αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης.

Η στιγμή που η φωτοβολίδα χτυπά τον Φινμπόγκασον

Ενημέρωση 18:05

Ηρέμησαν τα πράγματα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Για περίπου 10-15 λεπτά η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, αλλά τελικά, με την επέμβαση της αστυνομίας, οι οπαδοί των «πρασίνων» απομακρύνθηκαν. Από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάψης.

Γύρω στις 6 παρά τέταρτο μπήκε στο γήπεδο ο διαιτητής Παππάς και οι βοηθοί του. Αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η αποστολή του Ολυμπιακού, με τα μέτρα να είναι δρακόντεια.

Νωρίτερα:

Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού που κατευθυνόταν στο γήπεδο της Λεωφόρο συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Γι΄ άγνωστο λόγο προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να αρχίσουν να πετούν αντικείμενα και φωτοβολίες, ενώ η αστυνομία απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάψης και δακρυγόνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)