to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 26.03.2013

Κοινωνία

Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ Τετάρτη 27-3 στις 8.00 πμ

Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της καταστροφής των Κοινωνικών Αγαθών, που εφαρμόζεται από την τρικομματική Κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.


Δεν είναι μόνο οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων, οι ανατροπές στο ασφαλιστικό, τα χαράτσια, η νέα φοροληστεία, οι αυξήσεις στα τιμολόγια στο νερό στο ρεύμα στις συγκοινωνίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Στο χώρο της Υγείας, η επίθεση, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις προχωρά, και οδηγεί σε οριστική διάλυση του ΕΣΥ. Όχημα για αυτή την εξέλιξη είναι  ο οικονομικός στραγγαλισμός των μονάδων υγείας που συντελείται σήμερα σε συνδυασμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων,κλινικών και υπηρεσιών.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

· Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μας [εφημερίες –Κυριακές –αργίες-νυχτερινά] τα οποία είναι μειωμένα κατά 40% και που αυθαίρετα και παράνομα η διοίκηση και το υπουργείο παρακρατούν.

· Μαζικές καθολικές επισχέσεις όλου του προσωπικού-Γιατρών και υγειονομικών- με ευθύνη του σωματείου που θα ορίζει και το προσωπικό ασφαλείας κάθε μέρα. Μόνο έτσι θα πιέσουμε αποτελεσματικά για άμεση μόνιμη λύση πληρωμής μας.

· Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση τμήματος ,κλινικής ή μονάδας υγείας Καμιά απόλυση. Η σχεδιαζόμενη πολιτική των συγχωνεύσεων μέσα από ενιαίους απαράδεκτους οργανισμούς/σφαγεία των ΝΠΔΔ με μειωμένη χρηματοδότηση κατά 50%,με σκόπιμες απομακρύνσεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ,με ψεύτικα στατιστικά στοιχεία προσέλευσης αρρώστων,εξετάσεων,χειρουργείων οδηγούν στο οριστικό κλείσιμο κατ’απαίτηση της Τρόικας 774 τμημάτων  & νοσοκομείων πανελλαδικά.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Να σταματήσει η ομηρία με τους επικουρικούς, τις ΜΚΟ και τους αμειβόμενους με  μπλοκάκια.

· Αύξηση των μισθών μας με νέο μισθολόγιο.

· Ζητάμε γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ,των ασφαλιστικών μας ταμείων αλλά και κάθε δημόσιας δομής, ειδική μέριμνα για όλους τους ανασφάλιστους και Άνεργους. Κατάργηση στα χαράτσια και τα εισιτήρια.

· Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας –πρόνοιας για όλους.

·Ένταξη όλων στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

· Κούρεμα όλων των δανείων μας. Να σταματήσει η εκμετάλλευση των αποθεματικών των ταμείων μας.

Eνωτική  Πρωτοβουλία - Ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό

Πηγή: ygeionomikoi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)