to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 02.02.2017

Κοινωνία

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας: Όχι στο ξεπούλημα του Βιολογικού

Όχι στο ξεπούλημα του Βιολογικού! Αν δεν μπορείτε να το λειτουργήσετε, να σηκωθείτε και να φύγετε.


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Μαγνησίας: 

Για πόσο καιρό ακόμη θα γίνουμε δέκτες ανακοινώσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από διαπιστευμένα εργαστήρια και από επιστημονικούς φορείς της περιοχής μας ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Βόλου δεν λειτουργεί, αλλά αντιθέτως ρυπαίνει τον Παγασητικό Κόλπο; Πόσοι ακόμη θεσμικοί και μη, βλέπουν, ακούν και διαβάζουν αυτές τις ανακοινώσεις και υπόπτως παραμένουν σιωπηλοί;

Από το 2015 ο βιολογικός καθαρισμός του Βόλου απαξιώνεται από τη Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα πλέον να μην λειτουργεί κανονικά και να παρουσιάζονται υψηλές τιμές οργανικών και ανόργανων ρύπων τόσο στους αγωγούς του, όσο και στην απόληξή του στην περιοχή Αγκίστρι. Μετά από τις φιέστες του Μπέου και του Παπαευσταθίου περί πρωτοποριακών μεθόδων, που όχι μόνο δεν εξυγίαναν την κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, αλλά αντίθετα τον αποτέλειωσαν, τι άλλο να περιμένουμε; Αυτή η μαύρη Δημοτική Αρχή, που καταδικάζει το Βόλο σε πενταετή παρακμή, αντί να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση, επιδόθηκε σε ατέρμονες προσπάθειες συγκάλυψης με ψέματα και δυσμενείς μεταθέσεις προσωπικού.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο Γαλάτης, που εδώ και καιρό διευθύνει το νερό και την αποχέτευση της πόλης μας, ανακοίνωσε την παραχώρηση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού σε ιδιώτη. Η πλήρης απαξίωση οδήγησε στην έναρξη συζήτησης περί παραχώρησης, κάτι συνηθισμένο στη χώρα μας, ειδικά όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Πρώτα απαξιώνουμε, μέσα από την κακοδιαχείριση, την έλλειψη προσωπικού κοκ και μετά το ξεπουλάμε σε φίλους μας ιδιώτες έναντι πινακίου φακής. Αυτή είναι άλλωστε και η γενική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που έχει βάλει γενικό πωλητήριο στο δημόσιο πλούτο (συμπεριλαμβανομένης της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων (πρώην ΤΑΙΠΕΔ).

Η αποχέτευση της πόλης μας, ένας τόσο νευραλγικός τομέας του Δήμου, θα γίνει μέσο κερδοσκοπίας από κάποιον ιδιώτη, γιατί η τωρινή Δημοτική Αρχή αποδείχτηκε ανίκανη να το διαχειριστεί. Η πόλη μας θα περάσει δύσκολες μέρες στο μέλλον αν ο βιολογικός καθαρισμός περάσει στα χέρια ιδιώτη. Ο Δήμος θα απολέσει το δικαίωμα σαφούς ελέγχου και επανάκτησής του σε περίπτωση πλημμελούς λειτουργίας. Ο λαός του Βόλου πρέπει άμεσα να καταδικάσει τόσο την πρόθεση ξεπουλήματος, όσο και την ανικανότητα διαχείρισης της Μπεϊκής παρέας.

Αν σήμερα είναι ο βιολογικός, αύριο θα είναι τα νερά, μεθαύριο η καθαριότητα…

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα ξεπουλήσει τα πάντα και κάποιοι αποχαυνωμένα θα συνεχίσουν να ακούν τον καθησυχαστικό Μπέο στα «προσφιλή» ΜΜΕ να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση.

Ας ξεσηκωθούμε κι ας υψώσουμε τη φωνή μας υπέρ της απρόσκοπτης πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε σωστές υπηρεσίες αποχέτευσης. Λέμε όχι στην παραχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη.

Αν δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε, μπορείτε να φύγετε από αυτήν την πόλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)