to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 16.12.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Ένωση Τυφλών Β. Ελλάδος: Πέντε πολυανάπηροι τυφλοί στα αζήτητα

Δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους οικότροφους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά φέτος μετά από 62 χρόνια λειτουργίας.


Όπως καταγγέλλει η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπραϊγ" πέντε πολυανάπηροι τυφλοί θα αναγκαστούν να αναζητήσουν στέγη δεξιά και αριστερά και για αυτό υπεύθυνοι είναι "η  Διοίκηση του Ιδρύματος μέσω της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοίκησης κας Αζούκη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κα. Μπέκου με τους συνεργάτες της κ.κ. Κοκκινάκη και Μπάρδη και οι ίδιοι οι 45 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το αληθοφανές πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του Ιδρύματος για τη λειτουργία του καλυπτόμενοι πίσω από τις συμβάσεις, θα το κλείσουν για 10 εργάσιμες ημέρες".


"Υπερισχύει και πάλι ο νόμος της ζούγκλας, πληρώνοντάς τη στο τέλος ο πιο αδύναμος ο οποίος είναι ο Τυφλός οικότροφος. Ποια μέριμνα έχει δοθεί μέχρι σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος; τι έκανε μέχρι σήμερα η Διοίκηση για να προστατεύσει τους τυφλούς οικοτρόφους; που είναι η πολιτική βούληση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να συνεχίσει το Ίδρυμα να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως οφείλει;" αναρωτιέται η Ένωση Τυφλών στην ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι "Η διοίκηση αντί αυτού απλόχερα μοιράζει άδειες εορτών στους εργαζομένους σε έναν Προνοιακό φορέα Τυφλών, την ίδια στιγμή που στέλνει τους ίδιους τους Τυφλούς να αναζητούν φιλικά σπίτια για να φιλοξενηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων."


Η Ένωση Τυφλών επισημαίνει ακόμη ότι "Αν δεν μπορούν τελικά να καλύψουν τις βασικές αυτές ανάγκες, με τους 45 εργαζομένους τους οποίους απασχολεί το Ίδρυμα, ας καταφύγουν στη λύση εθελοντών οι οποίοι μπορούν με το μεράκι και την αγάπη που τους διακρίνει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους." . Τέλος εύχεται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα" θέτοντας το ερώτημα "για όλους τους παραπάνω οι οποίοι τρώνε ψωμί στο όνομα των Τυφλών θα υπάρχει ένα γιορτινό τραπέζι να τους περιμένει, για τους πέντε πολυανάπηρους τυφλούς συνανθρώπους μας ΤΙ;"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)