to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 04.07.2014

Κοινωνία

Ένωση Φωτορεπόρτερ: Θεατής η αστυνομία στην επίθεση των χρυσαυγιτών

«Ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν τελειώσει τα επεισόδια και οι συνάδελφοι δαρθήκανε μπροστά στα μάτια αστυνομικών» σημειώνει ο Μάριος Λώλος


Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο μέλη του από οπαδούς της Χρυσής Αυγής και παράλληλα κάνει λόγο για «απουσία» της Αστυνομίας, η οποία όπως αναφέρει προτίμησε να είναι «θεατής» σε αυτά τα επεισόδια.

Ταυτόχρονα η ΕΦΕ ζητά να έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αποτρέψουν τους φωτορεπόρτερ από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος υποστήριξε ότι «η καταγγελία που κάνουμε έχει δύο αποδέκτες. Αποδέκτης πρώτος. Είναι δολοφονικό κτύπημα συνάδελφος να είναι κάτω και να δέχεται κλωτσιά στο κεφάλι. Καταγγελία δεύτερη. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ουσιαστικά η απουσία της. Όταν συνάδελφοι δέρνονται η Αστυνομία πρέπει να δρα. Είτε είναι συνάδελφοι, είτε πολίτες η Αστυνομία πρέπει να δρα. Καμία δράση από την Αστυνομία και ζητάμε άμεσα συνάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έτσι ώστε να δράσει ώστε να διασφαλίσει την ελεύθερη ενημέρωση των media.

» Ήταν απρόκλητη επίθεση. Οι συνάδελφοι φωτογραφίζουν με κανόνες δεοντολογίας. Υπάρχουν κανόνες που φωτογραφίζουμε. Δεν δημιουργούν αυτοί το περιστατικό. Οι συνάδελφοι φωτογράφιζαν πλάτες. Εάν δείτε τα βίντεο ήτανε πλάτες αυτοί που έπαιζαν ξύλο (…). Το ξύλο που έφαγαν έγινε μετά το περιστατικό. Μετά τις πέτρες. Και εκεί είναι η δικιά μας καταγγελία στην Αστυνομία. Ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν τελειώσει τα επεισόδια και οι συνάδελφοι δαρθήκανε μπροστά στα μάτια αστυνομικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)