to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 02.03.2020

Κοινωνία

Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου και την επιμονή στο ψέμα από ΜΜΕ

«Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1. Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του» καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, κάνοντας επίσης αναφορά σε τηλεοπτικά κανάλια που επέμεναν να παρουσιάζουν σκόπιμα τον δημοσιογράφο ως «συνεργάτη ΜΚΟ»


Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός φωτορεπόρτερ Μίκαελ Τράμερ  δέχθηκε επίθεση φασιστών στη Λέσβο την Κυριακή, εν μέσω της προσπάθειάς του να καλύψει τα γεγονότα. «Δέχθηκα επίθεση από φασίστες καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι προσπαθούσαν να απωθήσουν βάρκα με πρόσφυγες από το λιμάνι της Θερμής. Είμαι ΟΚ, μην ανησυχείτε – οι πρόσφυγες παραμένουν στη βάρκα. Τους πετάνε πλαστικά μπουκάλια». «Τις κάμερές μου τις πέταξαν στη θάλασσα. Με χτύπησαν και με κλώσησαν άγρια. Αυτό κράτησε κάμποσο. Κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε έως ότου έφυγε από τον τόπο της επίθεσης. Κάποιοι ντόπιοι οι οποίοι διαφώνησαν με αυτό που μου έκαναν τα άτομα που μου επιτέθηκαν με φρόντισαν.»

Ο Μ. Τράμερ έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

– Δεν έχω ποτέ εργαστεί για ΜΚΟ

– Η βάρκα οδηγήθηκε στο λιμάνι από το Λιμενικό αφότου έσπασε η μηχανή της σήμερα το πρωί

– Ήμουν στην πραγματικότητα σε μια προβλήτα απέναντι στο Λιμάνι καθώς αυτό συνέβη, οπότε δεν βοηθούσα κανέναν

Η καταγγελία της ΕΦΕ

«Είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει» αναφέρει η Ενωση Φωτορεπόρτερ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1. Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια στις ρητορικές μίσους που όλο και συχνότερα γίνονται μέρος του πολιτικού διαλόγου και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση με λύπη διαπιστώνουμε ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως «συνεργάτη ΜΚΟ». Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)