to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 28.04.2020

Κοινωνία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ιδιαίτερα δυσχερής η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα Δικαστήρια

Και νέα παρέμβαση, με υπὀμνημα προς τον ΕΟΔΥ, από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ), αναφορικά με τα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί ώστε να γίνει ομαλά και χωρίς κινδύνους η σταδιακή επαναλειτουργία όλων των δικαστικών υπηρεσιών.


Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Χριστόφορος Σεβαστίδης, επισκέφθηκε την Τρίτη το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών και είχε επαφές με τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕ: «διαπίστωση αποτελεί η έλλειψη του αναγκαίου υγειονομικού υλικού στα επαρχιακά και περιφερειακά Δικαστήρια, το οποίο θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση και όρος για την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων» .

Ακόμα, από πλευράς ΕΝΔΕ επισημαίνεται «η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στα περισσότερα Δικαστήρια» με αποτἐλεσμα «να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού όπως ζητήθηκε από τον Ε.Ο.Δ.Υ».

Συγκεκριμένα η Ένωση, που απέστειλε από τη Δευτέρα αίτημα προς την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για προμήθεια των Δικαστηρίων όλης της Χώρας με το αναγκαίο υλικό, υπέβαλε σήμερα υπόμνημα στον Ε.Ο.Δ.Υ. περιγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων.

«Θέσαμε υπόψη των ειδικών επιστημόνων –τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΝΔΕ –τις συνθήκες που επικρατούν κατά την διαδικασία στο ακροατήριο και επισημάναμε τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι παράγοντες της δίκης, οι διάδικοι και οι μάρτυρες. Η επιδίωξη ένταξης σε συνθήκες ομαλότητας θα πρέπει να συμβαδίζει με την παράλληλη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Η Ένωση ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση, είναι σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων και θα ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)