to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 12.12.2014

Κοινωνία

Ένοπλη επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό - Tα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερη επίθεση, λέει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, τα όπλα ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι στην επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη- Στο σημείο εντοπίστηκαν 54 κάλυκες - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Με βάση τα ευρήματα, θεωρείται πως είναι έργο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».


Σχετικά: Ο ισραηλινός Τύπος για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

 

Οι εξελίξεις στη διάρκεια της μέρας:

  

Την ένοπλη επίθεση στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι που σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες, ωστόσο νεότερα δημοσιεύματα λένε πως οι τέσσερις επέβαιναν σε αυτοκίνητο.  Όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, οι κάλυκες που περισυλλέγησαν σήμερα το πρωί έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, βλήθηκαν από δύο όπλα τύπου καλάσνικοφ. Τα ίδια όπλα, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό στην οικία του Γερμανού Πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 στο Χαλάνδρι.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, την επίθεση έκαναν 4 άτομα   τα οποία άνοιξαν πυρ από το απέναντι ρεύμα της Κηφισίας προς την Ισραηλινή Πρεσβεία προκαλώντας υλικές ζημιές. Δεν υπάρχουν θύματα.

Συνολικά 54 κάλυκες 7,62 mm έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στον χώρο γύρω από το κτήριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Ρεπορτάζ της Ειρήνης Προμπονά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία. Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το συμβάν μίλησε στο Κόκκινο 105,5 και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ», καθώς «η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση».

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σχετικά με την επίθεση: "Διαφαίνεται ότι κύκλοι που βρίσκονται στον αντίποδα της δημοκρατικής και πολιτικής ομαλότητας, του ειρηνικού αγώνα του ελληνικού λαού για μια δημοκρατική πορεία διεξόδου  από την μνημονιακή μέγγενη που ταλανίζει το λαό μας τα τελευταία χρόνια, επιθυμούν να ανακόψουν την πορεία αυτή".

«Αποφασιστική καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ»: Η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β΄Αθήνας και υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν-Άμπα και της εξέφρασε την αποφασιστική καταδίκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ.  Κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία η Νάντια Βαλαβάνη τόνισε στην πρέσβειρα του Ισραήλ ότι η επίθεση στρέφεται όχι μόνο εναντίον του Ισραήλ, αλλά και της προσπάθειας να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος στην ελληνική κρίση.

Σε αυτοκίνητο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα που γάζωσαν την ισραηλινή πρεσβεία.

 

Όπως αναφέρει το enikos.gr, από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι στο «χτύπημα» συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο τελικά και όχι σε μηχανές όπως ανεφεραν οι αρχικές πληροφορίες αποβιβαστηκαν από το ΙΧ και πυροβόλησαν κατά της πρεσβείας με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το enikos.gr πάντα, στάθηκαν λίγο μετά τη διασταύρωση της Κηφισίας με την λεωφόρο Κατεχάκη μπροστά σε ένα γυμναστήριο που βρίσκεται στο σημείο και πυροβόλησαν από την απέναντι πλευρά κατά του κτιρίου. Μετά την επίθεση που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα οι δράστες έστριψαν δεξιά στην οδό Σόχου και αριστερά στην Αδριανού και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)