to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 26.10.2015

Διεθνή

Βέλγιο: Ένοπλη επίθεση χωρίς τραυματίες σε στρατώνα - Καμία ένδειξη για τρομοκρατική ενέργεια

Ένοπλος προσπάθησε να εισέλθει με τη βία με το αυτοκίνητό του σε στρατώνα στο Βέλγιο, τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυρών, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες. Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας «δεν είναι το επικρατέστερο» στην έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση με ένα όχημα που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε ένα στρατόπεδο στο νότιο τμήμα του Βελγίου, ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ναμίρ.


 Ο δράστης, φορώντας ένα κάλυμμα κεφαλιού - λαιμού τύπου μπαλακλάβα, προσπάθησε να εισέλθει σε στρατώνα της περιοχής Φλαβίν, κοντά στην πόλη Ναμούρ.

Το όχημα του δράστη, με το οποίο αποπειράθηκε να εισβάλει στο στρατόπεδο Φλοβίν ρίχνοντάς το στην πύλη εισόδου, δε μετέφερε εκρηκτικές ύλες, προσέθεσε ο εισαγγελέας του Ρουά, Βενσάν Μακ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο ύποπτος, που κατάγεται από το Ναμίρ, γεννήθηκε το 1983, και «είναι άγνωστος στις δικαστικές αρχές», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. Ο άνδρας ήταν υποψήφιος να ενταχθεί στις μονάδες των ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού το 2010.

Οι στρατιώτες που φρουρούσαν την κεντρική πύλη της βάσης. όπου στρατωνίζονται τουλάχιστον 650 άνδρες ενός τάγματος των ειδικών δυνάμεων, «έριξαν προειδοποιητικά πυρά τουλάχιστον 12 φορές» όταν ο ύποπτος αποπειράθηκε να εισβάλει, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Στέφεν Φάντεπουτ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο ύποπτος απομακρύνθηκε από το στρατόπεδο κατά τη διαφυγή του, κατόπιν εγκατέλειψε το όχημά του και συνέχισε πεζή» προσέθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και είχε «ως μοναδικό όπλο» το όχημά του.

«Το σενάριο να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή η περίπτωση ενός ψυχολογικά ασταθούς προσώπου δε μπορούν να αποκλειστούν» προσέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Όταν συνέβη το περιστατικό μόλις 50 στρατιώτες βρίσκονταν εντός του στρατοπέδου, καθώς το τάγμα συμμετέχει σε μια στρατιωτική άσκηση που διοργανώνει το ΝΑΤΟ στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

 
tags: Βέλγιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)