to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΠΑΣ και Μπαρτσελόνα για τους πρόσφυγες - Φιλικό βετεράνων σήμερα στα Γιάννενα

Σε αυτό τον αγώνα δεν θα υπάρξει νικητής και ηττημένος. Νικητές θα είναι οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι.


Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή - Στο Κόκκινο

Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν “στημένοι” διαιτητές, δεν υπάρχουν καχύποπτοι θεατές, δεν υπάρχουν διαπλεκόμενοι παράγοντες… Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα υπάρξουν “φαλτσοσφυρίγματα”, ούτε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ούτε σεξιστικά συνθήματα… Σε αυτό τον αγώνα δεν θα υπάρξει νικητής και ηττημένος. Νικητές θα είναι οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι.

Νικητές θα είναι όσοι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που έφερε στη χώρα μας τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα για να αναμετρηθούν με τον ΠΑΣ Γιάννενα και προκειμένου να συμπαρασταθούν - εμπράκτως και όχι θεωρητικά και συμβολικά- στους πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα.

Τη συνεργασία αυτή, που θα δώσει το έναυσμα για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης και εξεύρεσης πόρων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες στη Βαρκελώνη ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της FC Barcelona, Pau Vilanova, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παικτών της Barça, Ramón Alfonseda, και η Rosa Otero, Εκπρόσωπος Τύπου από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ισπανία.

Τι έφερε στα αλήθεια κοντά, παίκτες όπως τoν Haruna Babangida, που έχει περάσει από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τον Gica Popescu, νικητή κυπέλλου UEFA και τον Jari Litmanen, με μεγάλη καριέρα σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους;

Ως μέλη του Συλλόγου Παικτών της Barça, ο οποίος έχει σημαντική ανθρωπιστική δράση, μαζί με 13 ακόμα πρώην παίκτες και άλλα μέλη της ομάδας, θα ενώσουν τη φωνή τους με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στον κόσμο, που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας #WithRefugees.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού τους στην Ελλάδα περιλαμβάνει μία επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, εργαστήρια ποδοσφαίρου με παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και έναν φιλικό αγώνα με τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα, τα έσοδα του οποίου θα στηρίξουν τους πρόσφυγες. 

Χθες, την ομάδα βετεράνων της Μπαρτσελόνα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο τα μέλη του συνδέσμου της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, φωτογραφήθηκαν με το πανό της Penya και υποσχέθηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να προωθηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο σκοπός αυτού του ταξιδιού.



Όσον αφορά στο πρόγραμμα:

Σήμερα στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» (οδός Τζαβέλλα 18, 453 33 Ιωάννινα).

Στις 12:15-13:00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες στο Πανηπειρωτικό Στάδιο(οδός Ιωαννίνων 152, Ανατολή, 452 21 Ιωάννινα)

Στις 19:00 μ.μ. θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα - Παλαίμαχων FC Barcelona στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες». Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στις 21:15 μ.μ.

Οι πρώην παίκτες της FC Barcelona που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία #FCBPlayers #WithRefugees στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Ramón Alfonseda, είναι οι:

  Gica Popescu
  Fréderi Déhu
  Sergio García
  Joan Blanquera
  Jari Litmanen
  Mario Rosas
  Javi Delgado
  Pedro José López "Landi"
  Juan Carlos Rodríguez
  Javier Guzmán
  Xavi Molist
  Andreu Ferrés
  Meho Kodro
  Haruna Babangida
  Sergi Pérez
  Jonathan Ortuño

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)