to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 19.11.2019

Πολιτική

«Ενώνουμε δυνάμεις για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή προοδευτική παράταξη της νέας εποχής»: Με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση στη Χίο

Μήνυμα ένωσης δυνάμεων και οργανωτική ανασυγκρότησης έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει την καρδιά του σύγχρονου, μαζικού, προοδευτικού αριστερού χώρου έστειλαν από τη Χίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακούλου και Κώστας Ζαχαριάδης.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τοπικού Πατρίδα TV:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους υποστηρικτών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Φραγκίσκος Σέργης, αναφέρθηκε στην πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για το συνέδριο του κόμματος και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει η καμπάνια διεύρυνσης του κόμματος με εγγραφή νέων μελών.

Ο κ.Σέργης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, isyriza.gr, τον διαδικτυακό χώρο εγγραφής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Στόχος της ανασυγκρότησης να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες, απευθυνόμαστε στους αριστερούς, τους δημοκρατικούς και τους προοδευτικούς συμπολίτες για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής», σημείωσε ο Φ.Σέργης, κάνοντας αναφορά στα όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία, την δικαιοσύνη και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Προετοιμασμένη με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της η ΝΔ

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας πως ξεκίνησε πλήρως προετοιμασμένη να εφαρμόσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της βασισμένη και σε ακροδεξιά στελέχη.

Ακόμη, στο στόχαστρο του βουλευτή Χίου βρέθηκε και ο έτερος βουλευτής του νησιού μας, Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, για προσήλωση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική σημειώνοντας πως «τελευταία κάτι δεν πάει καλά με τα αδειάσματα του Υπουργού του».

Κάλεσε, παράλληλα, τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ «να δυναμώσουμε την παρουσία μας στην κοινωνία για ένα μεγάλο και δυνατό κόμμα», ενόψει του μεγάλου συνεδρίου του κόμματος την άνοιξη.

Ο Αντώνης Κοτσακάς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της εποχής και της αναδημιαμόρφωσης των γεωστρατηγικών δομών επιρροής, κάλεσε τους πολίτες σε κοινούς αγώνες.

Κατέρρευσε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο της ΝΔ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε πως «η ζεστή σημερινή συγκέντρωση αποτελεί μήνυμα για να ενώσουμε δυνάμεις, κάτι που έχει ξεκινήσει με την προοδευτική συμμαχία».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγαλύτερο ευρύτερα προοδευτικό κόμμα στην Ευρώπη και απέδειξε με το ποσοστό του στις εθνικές εκλογές πως έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, τόνισε πως αποτελεί την καρδιά του ευρύτερου αριστερού προοδευτικού παράταξης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις για ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ε.Ε.

Εν συνεχεία, η κα Ξενογιαννακοπούλου εξήγησε πως τα 4 σημεία του «αντισύριζα» μετώπου, η μη έξοδος από τα μνημόνια, η παραβίαση θεσμών, η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού και η συμφωνία των Πρεσπών έχουν καταρρεύσει από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΝΔ.

Κλείνοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το κόμμα πήρε την εντολή για μετασχηματισμό και ανασυγκρότηση και ζήτησε από τους πολίτες από τα μεγάλα κέντρα έως τις τοπικές κοινωνίες να προβάλλουν την πολιτική και ενωμένοι να συνθέσουν προτάσεις για μέλλον.

Σας είπε ψέματα η ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης, εξήρε, λέγοντας πως είναι άξιοι υπόκλισης, την στάση των κατοίκων του Χαλκειούς και συνολικά της Χίου για την μεγάλη αγκαλιά και την αλληλεγγύη που έδειξαν και δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια για τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον πόλεμο και βρίσκονται τώρα στη ΒΙΑΛ.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην στάση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, λέγοντας πως «είπε ψέματα, πολιτεύτηκε με ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό, δεν καταλαβαίνουν πως είναι άλλο να παραβιάζει τα σύνορά σου ένα πολεμικό πλοίο ή ένα μαχητικό, που οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφυλάσσουν στο ακέραιο την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και άλλο να έρχεται μια βάρκα όπως έγινε στην Ιχθυόσκαλα πριν λίγες μέρες; Τί θα κάνεις; Θα σταματήσεις τη βάρκα και θα ρωτήσεις πόσοι είναι πρόσφυγες και μετανάστες και πηγαίνετε πίσω; Εμείς έχουμε στάση αγάπης και αλληλεγγύης, όπως τα κηρύγματα Ιερώνυμου, Βαρθολομαίου και Πάπα στη Λέσβο, που ήταν κηρύγματα αγάπης, και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Παράλληλα, ο κ.Ζαχαριάδης παραδέχθηκε πως η μεσαία τάξη όντως πιέστηκε και αδικήθηκε σε ορισμένα σημεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι από επιλογή της, παρόλα αυτά «με την κυβέρνηση ΝΔ βλέπουμε σοβαρές επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σκληρή αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που καταστρέφει το κεκτημένο της δημόσιας ασφάλισης» ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως «είπαν ψέματα για ανάπτυξη 4%, στον προυπολογισμό έφεραν ανάπτυξη 2,8%, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει 2,3% και ο ΙΟΒΕ 1,8%».

Τέλος, σημείωσε πως «κάνουμε κριτική, είμαστε ανοικτοί σε παρατηρήσεις, θυμάστε άλλον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει έκανα λάθη, να δούμε πως θα τα διορθώσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το πολιτικό υποκείμενο του μέλλοντος; Αυτό είναι πολιτική αρετή και είναι η στάση του μέλλοντος».

Το παρών έδωσε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην Δήμαρχος Χίου και Ομηρούπολης, Μάρκος Μεννής

Αναλυτικότερα στο patridatv.gr

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην τηλεόραση της Πατρίδας την Τρίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)