to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ενωμένη αντίσταση στον αυταρχισμό

Το ΚΚΕ έσπασε τη γραμμή του απομονωτισμού του και ένωσε τις δυνάμεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25 κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού


Όταν η Χούντα του Παπαδόπουλου εισέβαλε με τανκ στο Πολυτεχνείο και το εκκένωσε με τη βία, θεώρησε ότι σημείωσε μεγάλη νίκη. Αργότερα συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν λάθος, πως η νίκη ήταν πύρρεια.

Σήμερα, το κέντρο προπαγάνδας στο Μαξίμου εισηγήθηκε στον Μητσοτάκη ότι αν απαγορεύσει την πορεία για λόγους πανδημίας, θα κερδίσει την κοινή γνώμη και θα απομονώσει την ενοχλητική Αριστερά. Ότι είναι ευκαιρία να κουκουλωθεί η ανικανότητά τους στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Εκτίμησαν ότι τα πολιτικά κέρδη είναι σίγουρα. Είτε όλοι πειθαρχήσουν είτε αντιδράσουν και υποχρεώσουν την αστυνομία να ασκήσει βία για να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Και αν κάποιοι κάνουν επεισόδια, βάλουν φωτιές και σπάσουν βιτρίνες, τόσο το καλύτερο. Γι' αυτό και δεν έκαναν καμιά προσπάθεια, πριν αποφασίσουν, να συνομιλήσουν με τα άλλα κόμματα.

Δεν υπολόγισαν όμως πως στην αριστερή αντιπολίτευση (στην οποία αντιστοιχεί το 40% των ψήφων) θα γινόταν αυτό που έγινε. Το ΚΚΕ έσπασε τη γραμμή του απομονωτισμού του και ένωσε τις δυνάμεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25 κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού. Ήταν μια συνεργασία που, αν συνεχιστεί, θα τερματιστεί ο περίπατος της πλέον αυταρχικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Δυστυχώς, σε αυτή την πολιτική πρωτοβουλία αρνήθηκε να συμμετάσχει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ένα πολιτικό σχήμα που ουδεμία σχέση με κίνημα έχει και καμιά αλλαγή δεν ευαγγελίζεται. Η εξάρτηση των περισσοτέρων από κέντρα που στηρίζουν τη Δεξιά καθορίζει τη στάση τους περιορίζοντας τις επιλογές τους.

Δεν είναι τυχαία η δημόσια παρέμβαση του λαθρεπιβάτη Ευάγγελου Βενιζέλου προς υπεράσπιση της κυβερνητικής απαγόρευσης με επιχειρήματα υπέρ της συνταγματικότητάς της. Ούτε πέρασε απαρατήρητη η παρόμοια στήριξη του γνωστού συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Όλοι αυτοί δεν άκουσαν ότι η απαγόρευση έγινε με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.(!) και είναι «προδήλως αντισυνταγματική», όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Χάρης Καστανίδης.

Το θέμα, πλέον, δεν είναι η διαφωνία για τη εκδήλωση της επετείου του Πολυτεχνείου. Το θέμα είναι η ενωμένη αντίσταση στην καταστροφή της χώρας, της Παιδείας, της Υγείας, της εργασίας. Η μετατροπή της σε ένα ωραίο οικόπεδο για τις ελίτ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)