to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ενώ ο Πλεύρης «θριαμβεύει» και ο Άδωνις απειλεί...

Στο μεταξύ οι «ιθαγενείς» έχουν άλλες σκοτούρες στο κεφάλι τους


Στο μεταξύ οι «ιθαγενείς» έχουν άλλες σκοτούρες στο κεφάλι τους. Και όπως διαπιστώνει η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC, που έκανε έρευνα αγοράς για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ:

* Σχεδόν 6 στις 10 (55,1%) επιχειρήσεις είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένες με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων. (Μπα; η πλειονότητα αποδοκιμάζει την οικονομική πολιτική του Μωυσέως; Πώς κι έτσι;).

* 8 στις 10 επιχειρήσεις (81,7%) δήλωσαν πως ο τζίρος τους ήταν μειωμένος το προηγούμενο διάστημα (μήνα) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου είναι 46%.

* 2 στις 10 επιχειρήσεις (21,1%) δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Εκτιμάται, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, πως μέχρι το τέλους του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας.

* 1 στις 3 (33,9%) επιχειρήσεις εκφράζουν τον φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους το επόμενο διάστημα.

* Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,2%) δήλωσαν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

* 1 στις 3 επιχειρήσεις (33,4%) δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για πολιτικές σκοπιμότητες. Διότι ιδού τι λέει σε επιστολή του προς την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου η ηγεσία μόνο στην αντιπολίτευση δεν πρόσκειται:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας την αγωνία των μελών του που δραστηριοποιούνται στην αμιγώς τουριστική περιοχή της Πλάκας, καθώς και όλων των συναδέλφων που επιχειρούν στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όλης της χώρας και διατηρούν εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ επαναλειτούργησαν από τον Μάιο, παρουσιάζουν μηδενικό τζίρο λόγω πραγματικής έλλειψης πελατείας.

Τη σκληρή πραγματικότητα για τα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην παραδοσιακή αγορά της Αθήνας κατέγραψε και η πρόσφατη έρευνα του ΕΣΑ, που ανέδειξε ότι πολλά εξ αυτών παραμένουν ακόμα κλειστά και πως το σύνολο του δείγματος καταγράφει τεράστια πτώση τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019...».

Καταλάβατε, αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης, ή θα αφήσετε ως έχουν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που πλακώνουν σαν τσουνάμι 30.6 μέχρι 30.9 (πρέπει να πληρωθούν 7 δόσεις ρυθμισμένων οφειλών, συν φόρος εισοδήματος, συν ΕΝΦΙΑ, συν ασφαλιστικές εισφορές, συν... συν... Καληνύχτα).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)