to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 22.10.2012

Κοινωνία

Ενώ ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει η κυβέρνηση χαρίζει 250 εκ. € στις φαρμακευτικές

Σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή έγινε η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «το Μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη πολιτική βλάπτουν σοβαρά την Υγεία στην Ελλάδα».


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και όσο η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνιζε από το βήμα της Βουλής, ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να εισπράξει από τις φαρμακευτικές εταιρείες το clawback (250 εκατομμύρια € που χρωστάνε από τις αρχές του έτους), ο αρμόδιος υπουργός κ. Αν. Λυκουρέντζος, φανερά ενοχλημένος απαντούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ του καταλογίζει αδίκως προνομιακή μεταχείριση στις μεγαλοεταιρείες, χωρίς ο ίδιος να έχει τέτοια πρόθεση.


Την ίδια στιγμή που ο υπουργός γινόταν έξαλλος με τις «συκοφαντίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σαλμάς κατέθετε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία χαρίζει το clawback στις φαρμακευτικές εταιρείες ( www.newsit.gr/flash/tropolo.pdf σελίδα 35, παράγραφος 8) και προωθεί τον συμψηφισμό των χρεών των εταιρειών με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτές. Την ίδια ώρα που το υπουργείο αρνείται πεισματικά παρόμοιες ρυθμίσεις για όλους τους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς) που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εξαντλεί απλόχερα τη «γενναιοδωρία» του στις φαρμακευτικές εταιρείες.

    

Επιτέλους κύριοι υπουργοί του Υπουργείου Υγείας, συνεννοηθείτε μεταξύ σας και αποφασίστε αν θέλετε να διασώσετε το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυτής της χώρας. Και πάντως συνεννοηθείτε για τον τρόπο που θα το κάνετε, τις πρωτοβουλίες που θα πάρετε και τον τρόπο που τις υπερασπίζεστε, για να μην βρίσκεστε συνεχώς εκτεθειμένοι.


19.10.2012

ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)