to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 25.11.2021

Πολιτική

Ενώ η πανδημία καλπάζει, ο Βορίδης συνεχίζει να κλείνει το μάτι στο «κοινό» του (βίντεο)

«Γιατί μιλάμε για τον συνωστισμό στις εκκλησίες και όχι στις πορείες;» αναρωτιέται με το γνωστό του εμπρηστικό ύφος ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρώντας για πολλοστή φορά να «παίξει» με τα αντανακλαστικά του υπερ-συντηρητικού ακροατηρίου του


Ειδική μεταχείριση εξακολουθεί να θέλει η κυβέρνηση για την Εκκλησία, ενώ αρνείται σε όλους τους τόνους το λοκντάουν και συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στους ανεμβολίαστους αποκλείοντας ότι θα παρθούν μέτρα για εμβολιασμένους, όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας χθες, σε μια μέρα που ακόμα 93 συμπολίτες μας κατέλεξαν από επιπλοκές του κορονοϊού με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί συνολικά 17.612 θύματα.

Σήμερα (25/11) ο υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να πει πως η δημόσια συζήτηση έχει περιοριστεί στους ιερούς ναούς για λόγους ιδεολογικοπολιτικούς κι αντεκκλησιαστικούς και πως δεν είδε «τέτοια ανησυχία για τις πορείες». «Φαίνεται παράξενο να μη συζητάμε για σημεία συγχρωτισμού στα οποία υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι» υποστήριξε.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στους ναούς και για το αν θα δούμε αστυνομικό σε εκκλησία, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως θα γίνεται όπως γίνεται παντού, με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, αλλά και πως «ποτέ οι έλεγχοι δεν είναι καθολικοί». «Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται για να ενισχύσουν την οικειοθελή συμμόρφωση, η οποία είναι το κρίσιμο σε κάθε κανονιστική ρύθμιση» ανέφερε ο υπουργός. Όμως δεν απάντησε στην ερώτηση για το συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Στο μεταξύ οι ειδικοί συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει και της εορταστικής περιόδου αλλά επικρίνουν και μέτρα της κυβέρνησης, αφού η πορεία του τέταρτου κύματος συνεχίζεται ακάθεκτη και το ΕΣΥ παραμένει γονατισμένο.

Παγώνη: «Όχι» στον περιορισμό των χειρουργείων

Η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στην εντολή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα προς τις ΥΠΕ για «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%» με αποτέλεσμα επί της ουσίας το ΕΣΥ να μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου, της Covid-19.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί. « Δεν πρέπει να υπάρχει μείωση των χειρουργείων ως 80% και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια ως νοσοκομειακοί ιατροί να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που περιμένουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;»

«Αυτό το χαρτί δεν έπρεπε να βγει καθόλου από την στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών και των υπουργών» είπε η ίδια εξηγώντας πως όταν ένα νοσοκομείο γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου εγγράφου σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών από τους ιατρούς.

«Ας μην κρυβόμαστε. Αυτό λέει το χαρτί (...) Τα νοσοκομεία, σε συνεργασία με τις επιτροπές χειρουργείων θα έφτιαχναν τα προγράμματά τους και θα προχωρούσαν. Κανένα χαρτί δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να γίνει ο κατάλογος των χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο και από εκεί και πέρα να μη δημιουργούνται αυτές οι συγχύσεις στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με αυτές τις διαγνώσεις, είναι σε κατάσταση πανικού», σημείωσε.

Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν αντιφάσεις στα μέτρα

Την άποψη ότι υπάρχουν αντιφάσεις σε μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας εξέφρασε μιλώντας στον ANT1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημειώνοντας πως «όλοι είμαστε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία αναγνωρίζοντας πως από την πλευρά των πολιτών «υπάρχει οργή, αμφισβήτηση, αγανάκτηση, υπάρχει φόβος, υπάρχει δάκρυ».

«Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε ο καθηγητής υποστηρίζοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων, που το δημόσιο σύστημα θα καλύπτει όλους τους ασθενείς με κορονοϊό, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ πολίτες, επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν έχουν χρήματα ή αν χρειαστεί θα δανείζονται, για να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πχ. για ένα κάταγμα».

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε εμμέσως στην πρόταση του να αναλάβουν ένα μέρος των δαπανών για την νοσηλεία τους οι μη εμβολιασμένοι ισχυριζόμενος πως θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι δεν εμβολιάζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)