to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:28 | 03.12.2013

Κοινωνία

Χημικά και προσαγωγές για τους διαμαρτυρόμενους σχολικούς φύλακες

Δώδεκα προσαγωγές, εκ των οποίων 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγιναν από την αστυνομία από τις 6 το πρωί. Εκδίωξη των διαμαρτυρόμενων από τη Βασ. Σοφίας από τα ΜΑΤ. Συμπαράσταση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.


Ενημέρωση στις 18:00 

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι εννέα σχολικοί φύλακες, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

 

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αρθεί η κράτησή τους και έτσι οι συλληφθέντες αποχώρησαν ελεύθεροι από την Ευελπίδων εν μέσω χειροκροτημάτων από συναδέλφους τους που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια.

Οι κατηγορούμενοι ορίστηκε να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για τις 31 Μαρτίου 2014.

Νωρίτερα σήμερα:

Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωξαν τους διαδηλωτές προς το πεζοδρόμιο απέναντι από το υπουργείο, ενώ ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ σήκωσαν με τη βία τους διαδηλωτές που κάθονταν στο οδόστρωμα. Σημειώνεται ότι διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να της παρασχεθούν πρώτες βοήθειες από μονάδα του ΕΚΑΒ.

14:00 Οι 9 πρωινές προσαγωγές από το Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετατρέπονται σε συλλήψεις, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με ποια κατηγορία.

13:00 Περισσότερες φωτογραφίες από την άγρια καταστολή των αστυνομικών απέναντι σε φτωχούς εργαζόμενους.

12:00 Προπηλακισμοί δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

10:55 Δύο ακόμα προσαγωγές εργαζομένων. Η αιτιολογία ότι... κρατούσαν πανό (!).

Φωτογραφία από  

Και επίσης: 

10:50 Επίθεση των ΜΑΤ (δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ)

10:35 Οι σχολικοί φύλακες ζητούν να μιλήσουν με τον υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ή με κάποιον υπεύθυνο του υπουργείου. Στο πλευρό τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.

____________________________

Ένταση και ψεκασμοί με χημικά από τα ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους σχολικους φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό μιας γυναίκας.

 Φωτογραφία από  

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των σχολικών φυλάκων στο Mega:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)