to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 30.05.2019

Κοινωνία

Ενίσχυση με 17,5 εκ. του έργου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου

Από τη σημερινή Κυβέρνηση το έργο χαρακτηρίστηκε δικαίως ως «στρατηγικής σημασίας και ήδη είναι ορατά τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα γραφής σε συνοικίες της πόλης».


Στην πορεία ενίσχυσης του έργου της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου με 17,5 εκ. ευρώ, αναφερθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια όλων των κρίσιμων παρεμβάσεων για το θέμα της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, ολοκληρώνεται και υπογράφεται αυτές τις μέρες από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση που αφορά ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της πόλης, δηλαδή η αντικατάσταση-επέκταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου. Όπως αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί επισήμως και από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ενισχύεται επιπρόσθετα η ΔΕΥΑ Ηρακλείου, πρώτον, με 15,2 εκ ευρώ για το θέμα του δικτύου ύδρευσης και, δεύτερον, με 2,5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, δηλαδή συνολικά με 17,7 εκ ευρώ».

Όπως εξήγησε ο κ. Ηγουμενίδης, «το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης αφορά στο μείζον έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου της ύδρευσης που με μεγάλη εργατικότητα η σημερινή Κυβέρνηση "ξεκλείδωσε" και έβαλε σε πραγματική τροχιά υλοποίησης. Το παραπάνω έργο διαθέτει πλέον μια ισχυρή βάση εξέλιξης έπειτα από μια σκληρή προσπάθεια. Από τη σημερινή Κυβέρνηση το έργο χαρακτηρίστηκε δικαίως ως «στρατηγικής σημασίας και ήδη είναι ορατά τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα γραφής σε συνοικίες της πόλης».

Αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι οι σημαντικές αυτές ενισχύσεις αφορούν στο σύνολο των πολιτών του Ηρακλείου και την καθημερινότητα όλων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)