to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 10.06.2019

Κοινωνία

Φ. Κούβελα: Ενισχύουμε σταθερά τη θέση της γυναίκας στις επιχειρήσεις της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα


Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Περιφέρειας Αττικής και σε διοργάνωση τριών γυναικείων Κοιν.Σ.Επ. (Valsamon, Exelixis & Mary Rose) που δημιούργησαν το «Ενωμένες Μπορούμε», στις 8/6/2019 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας της ώριμης γυναίκας».

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι τα συμπεράσματα των εργασιών της Ημερίδας αναμένεται να λειτουργήσουν γόνιμα και υποστηρικτικά προς κάθε γυναίκα που επιθυμεί να εμπλακεί με το επιχειρείν, ακολουθώντας το δρόμο των εναλλακτικών μορφών ενασχόλησης και τις ευκαιρίες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας(Κ.ΑΛ.Ο).

Περαιτέρω, έκανε λόγο για το έργο της ΓΓΙΦ και τους τομείς δράσεις της, επισημαίνοντας τόσο την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, όσο και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω των επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο. οι οποίες συμβάλουν στην αποδόμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων, στη μείωση της ανεργίας και στην  αξιοπρεπή  διαβίωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΓΓΙΦ με την Ειδική Γραμματεία της Κ.ΑΛ.Ο, ενώ δεν παρέλειψε και να επισημάνει ότι: «Οι επιχειρήσεις της Κ.ΑΛ.Ο λειτουργούν έχοντας ως βασικές αξίες και αρχές τους την ισότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι προάγουν τον δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο λειτουργίας, γεγονός που συμβάλλει καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής μας συνοχής».

Τέλος και εστιάζοντας στην έννοια της ώριμης γυναίκας, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι: «Kαλούμε όλες εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να εργαστούν, να προσφέρουν και να δημιουργήσουν, να εμπνευστούν από τα βήματα προόδου των γυναικών που πρωτοπόρησαν, ακολουθώντας το δρόμο της επιχειρηματικότητας μέσα από την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)