to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:29 | 23.03.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Νέες δορυφορικές εικόνες για πιθανά συντρίμμια του Boeing

Νέα στοιχεία, αυτή τη φορά από γαλλικούς δορυφόρους, σχετικά με αντικείμενα στον νότιο διάδρομο των ερευνών που μπορεί να σχετίζονται με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, ερευνούν οι αρχές, σύμφωνα με τη Μαλαισία


Νεότερη ενημέρωση:

Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα στη νότια περιοχή των ερευνών για το αγνοούμενο αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

"Σήμερα το πρωί, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές", αναφέρει σε δήλωσή του ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών. "Η Μαλαισία αμέσως διαβίβασε αυτές τις εικόνες στο αυστραλιανό κέντρο συντονισμού της διάσωσης".

Το υπουργείο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις δορυφορικές εικόνες.

_______________________

Πολιτικό αεροπλάνο φέρεται να είδε το Σάββατο ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπιστεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική.

Πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε βέβαιοι, αλλά όπως φαίνεται έχουμε τώρα πολύ αξιόπιστες ενδείξεις και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα, πάντως όχι κάτι περισσότερο από ελπίδα, ότι πλησιάζουμε να μάθουμε τι συνέβη με το αεροπλάνο», είπε.

Ωστόσο, η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), που συντονίζει τις έρευνες, εμφανίστηκε περισσότερο επιφυλακτική εξηγώντας πως ένα αεροπλάνο P3-Orion της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, δεν είδε παρά «δέσμες φυκιών».

Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ερευνήσουν σήμερα μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

Η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται αύριο, Δευτέρα, στο Περθ.

«Όσο περισσότερα αεροπλάνα θα έχουμε, όσο περισσότερα πλοία θα έχουμε, τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα έχουμε να βρούμε οποιαδήποτε συντρίμμια», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Το οφείλουμε στις απελπισμένες οικογένειες (των επιβατών), το οφείλουμε στις κυβερνήσεις των ενδιαφερομένων χωρών. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακαλύψουμε τι συνέβη με την πτήση MH370», πρόσθεσε ο Κ. Άμποτ.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε το Σάββατο πως εντοπίστηκε από κινεζικό δορυφόρο ένα ύποπτο αντικείμενο στη ζώνη όπου ένας αυστραλιανός δορυφόρος είχε ήδη εντοπίσει επιπλέοντα αντικείμενα.

Στη φωτογραφία με ημερομηνία 18 Μαρτίου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κρατική Διοίκηση για τις Επιστήμες, τις Τεχνολογίες και τις Βιομηχανίες Άμυνας, φαίνεται ένα αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων.

Σημειώνεται ότι το φτερό ενός Boeing 777-200ER έχει μήκος περίπου 27 μέτρα και πλάτος 14 στη βάση του. Η άτρακτός του έχει μήκος 63,7 μέτρα και πλάτος 6,2 μέτρα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων, η προτεραιότητα είναι να βρεθεί το συντομότερο το «μαύρο κουτί», καθώς παύει να εκπέμπει έπειτα από 30 ημέρες.

«Οι αρχές ξέρουν πως ο χειμώνας πλησιάζει στις νότιες θάλασσες», είπε ο Γκρεκ Ουόλντρον του εξειδικευμένου περιοδικού "Flightglobal". «Αυτό δεν θα βελτιώσει τα πράγματα σε μια περιοχή όπου είναι εκ φύσεως περίπλοκο να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις έρευνας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)