to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 28.08.2013

Διεθνή

Ενισχυμένη αντιπυραυλική άμυνα και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο Ισραήλ

Πλήθη Ισραηλινών σχηματίζουν ουρές έξω από κέντρα διανομής αντιασφυξιογόνων μασκών ανά τη τη χώρα και Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσουν το σύνολο των αντιπυραυλικών συστημάτων ως μέτρο πρόληψης για πιθανή συριακή επίθεση κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για στρατιωτική δράση της Δύσης κατά του καθεστώτος Άσαντ.


Η ζήτηση για αντιασφυξιογόνες μάσκες έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Περίπου πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί, σχεδόν το 60% του πληθυσμού, έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες και η διανομή ανά την επικράτεια συνεχίζεται.

Κοινότητες που συνορεύουν με τη Συρία ετοιμάζουν ταυτόχρονα τα πολεμικά καταφύγια, ενώ λαμβάνουν χώρα διαρκείς συσκέψεις σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και το Ισραήλ αναπτύσσει προληπτικά to σύνολο των αντιπυραυλικών του συστημάτων. 

Αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας εκτιμούν η επίθεση των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας θα πραγματοποιηθεί εντός ημερών, και επισημαίνουν, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, πως το Ισραήλ θα λάβει ειδοποίηση από την Ουάσινγκτον πριν αρχίσει η επιχείρηση.

Επιπλέον συστοιχίες των αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot και Iron Dome έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές κοντά στη συριακή μεθόριο.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί το σύστημα Patriot κατά πυραύλων μέσου βεληνεκούς, ενώ το σύστημα Iron Dome είναι σχεδιασμένο για την αναχαίτιση πυραύλων από κοντινή απόσταση έως 70 χιλιομέτρων.

Το Ισραήλ έχει αναφέρει ότι το Iron Dome κατέρριψε τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, ενώ νωρίτερα τον Αύγουστο αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς το θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ του θέλει να παραμείνει εκτός της συριακής κρίσης, όμως προειδοποίησε ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον του.

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)