to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 25.07.2021

Πολιτική

Ενημερωτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών στον Πειραιά (Α’ και Β’ Διαμέρισμα), στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.


Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πειραιά, «οι διοικήσεις των τραπεζών Πειραιώς, Εθνικής, Αττικής και Alpha Bank αποφάσισαν το κλείσιμο υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ταυτόχρονη υποχρεωτική «εθελουσία» έξοδο υπαλλήλων. Το γεγονός αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που λόγω πανδημίας και μέτρων αποφυγής συνωστισμού θα φαινόταν λογικό να ανοίξουν και όχι να κλείσουν καταστήματα, ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές πολιτών έξω από αυτά και η αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών.

Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους, ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές, καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Οι Διοικήσεις των Τραπεζών θα πρέπει να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπόψη τους τις διαμαρτυρίες, κατοίκων, δήμων, κοινοτικών συμβουλίων, εμπορικών επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων, εργατικών σωματείων. Να αντιληφθούν ότι μέσα στις υποχρεώσεις της εταιρικής τους ευθύνης είναι να αφουγκράζονται την φωνή και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και η ραγδαία κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει!»

Στιγμιότυπα από τις ενημερωτικές δράσεις των ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στον Πειραιά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)