to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 02.09.2013

Πολιτική

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Ρώσο Πρέσβη, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, κατόπιν αιτήματος της ρωσικής πλευράς.


Από τον ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν η βουλευτής Ρένα Δούρου, υπεύθυνη της ΕΚΚΕ Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και ο Γιώργος Αϋφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, ενώ τον ρώσο πρεσβευτή συνόδευε ο κ. Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο, σύμβουλος της Πρεσβείας.

Από την ρωσική πλευρά τα θέματα που τέθηκαν είναι η κρίση στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή, η κατηγορηματική της αντίθεση της στη χρήση βίας, η επιμονή να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής προσέγγισης όλων των πλευρών μέσω της πρωτοβουλίας Γενεύη ΙΙ, όπως επίσης οι ενδείξεις ύποπτης επίθεσης με χημικά στη Συρία, με την οποία δεν ωφελείται η κυβέρνηση Άσαντ, αντίθετα επωφελούνται οι ακραίες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόσφατη, ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του κόμματος, που δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη στρατιωτική επέμβαση καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας με οποιαδήποτε έμμεση η άμεση μορφή.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτικής λύσης στο Συριακό πρόβλημα αλλά και για την έκφραση της αντίθεσης του ελληνικού λαού στο ενδεχόμενο μιας νέας πολεμικής επιχείρησης στη γειτονιά μας. 

Τέλος, οι δυο πλευρές επεκτάθηκαν στη συζήτησή τους σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας των δυο χωρών, γενικότερων οικονομικών προοπτικών συνεργασίας, εμπορίου, τουρισμού κλπ.

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)