to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 08.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Ενημέρωση και διαμαρτυρία για την κατάσταση στην ψυχική υγεία στις 10/10 στο Χαλάνδρι

Δράσεις για ενημέρωση και διαμαρτυρία σχετικά με την κατάσταση στην ψυχική υγεία Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 - Από τις 12.00 στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι


Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) από το 1988 έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη λειτουργίας δεκατεσσάρων συνολικά στεγαστικών Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευόμενα Διαμερίσματα),  δύο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες και ενός Κέντρου Ημέρας στα Μελίσσια που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 1800 άτομα ανά έτος.

Οι μονάδες και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας υποχρηματοδοτούνται ήδη από το 2005. Τον τελευταίο καιρό και με τη δεδομένη οικονομική κρίση της χώρας, η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση έφτασε στο σημείο μηδέν. Με το Υπουργείο Υγείας να διαθέτει μόνο το 50% των απαιτούμενων πόρων για τη λειτουργία υπηρεσιών και δομών ψυχικής υγείας, οδηγεί την ψυχική υγεία σε πραγματική κατάρρευση. Στις 28/09/2012, 37 φορείς ψυχικής υγείας απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο και στην Υφυπουργό Υγείας, κα. Φ. Σκοπούλη, αναζητώντας άμεσα μια λύση στο τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια να μην διακοπεί το έργο των δομών του Φορέα και κατ’ επέκταση αυτού της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης για τη χώρα μας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10), η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Δικτύου «Αργώ».

Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αγ. Νικολάου του Δήμου Χαλανδρίου (κεντρική πλατεία) ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων από τους εργαζομένους στην ψυχική υγεία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τις οικογένειές τους και εθελοντές του Φορέα.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)