to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 24.06.2020

Κοινωνία

Ενημέρωση ΕΟΔΥ, 24/6: 8 τα νέα κρούσματα - Κατέληξε 64χρονη, 191 συνολικά τα θύματα

Οκτώ νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 24/6, ο ΕΟΔΥ - Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - 191 πλέον τα θύματα συνολικά στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα έγινε γνωστό ότι κατέληξε 64χρονη γυναίκα στην Κομοτηνή


Ακόμη μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας σήμερα, Τετάρτη. Πρόκειται για μία 64χρονη στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 191.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Οκτώ νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55% άνδρες αφορά άνδρες. 730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 Τέλος, από τους 190 θανάτους συνολικά στη χώρα μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ, 60 (31,6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έναρξη δειγματοληψιών ανίχνευσης αντισωμάτων για SARS-CoV-2 από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ 

  Όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού, ξεκίνησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

   Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής.

   Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)