to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 24.07.2018

Κοινωνία

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας


Οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής, της Κινέτας και της Καλλιτεχνούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 74 άτομα και 187 τραυματίστηκαν, σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα, σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία, βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με την αρωγή του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλου του κρατικού μηχανισμού, συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τρίτης σε προληπτική εκκένωση τριών οικισμών του Λουτρακίου και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι προχώρησαν οι τοπικές Αρχές. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

i. στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

ii. στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

iii. στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π. iv. στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π

v. στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

vi. στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.

"Το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοούμενων συνεχίζεται καθώς μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί δεκάδες κλήσεις και παρακαλούμε για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων, οι συγγενείς και οι οικείοι αυτών, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία", σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)