to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 10.09.2020

Κοινωνία

Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ

«Την Πέμπτη 10/9 έγινε γνωστό πως επιβεβαιώθηκε και 2ο κρούσμα του COVID-19 σε συνάδελφο που υπηρετεί στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22, στην ίδια υπηρεσία με αυτήν που είχε επιβεβαιωθεί το 1ο κρούσμα»


Ο Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Την Πέμπτη 10/9 έγινε γνωστό πως επιβεβαιώθηκε και 2ο κρούσμα του COVID-19 σε συνάδελφο που υπηρετεί στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22, στην ίδια υπηρεσία με αυτήν που είχε επιβεβαιωθεί το 1ο κρούσμα
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, συνεχίζει να τηρεί αιδήμονα σιωπή, αποφεύγοντας να ενημερώσει δημόσια για το συμβάν τους υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες της Μπουμπουλίνας πολίτες, αλλά και να πάρει την πολιτική ευθύνη για την συνολικά απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ στην Μπουμπουλίνας 20-22.
Υπό την πίεση των εργαζομένων στο κτίριο και της άμεσης αντίδρασης του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, που από την πρώτη στιγμή, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, ανέδειξε το ζήτημα, τόσο με την χτεσινή του ανακοίνωση όσο και με την σημερινή φυσική παρουσία επιτόπου μελών του προεδρείου του ΔΣ του, υπήρξε μια πρώτη επίσημη έγγραφη ενημέρωση για τα χτεσινό συμβάν από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Ε. Αντωνόπουλο.
Ωστόσο, η εμφάνιση και 2ου επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι εξαιρετικά ανησυχητική και δημιουργεί εύλογες υπόνοιες πως ενδέχεται να έχουμε μπει σε έναν κύκλο επιμολύνσεων με τη μορφή του φαινομένου "ντόμινο".
Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Αντίθετα, επιτείνει την ανάγκη για τη λήψη δραστικότερων μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.
Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία να σταματήσει να κρύβεται, παριστάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, και να προβεί σε άμεσες και δραστικές κινήσεις:
1. Να κλείσει το κεντρικό κτίριο της Μπουμπουλίνας 20-22 μέχρι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και να γίνει εκ νέου απολύμανσή του από εξειδικευμένο συνεργείο.
2. Να γίνει άμεσα με ευθύνη του ΕΟΔΥ διαγνωστικό τεστ, όχι μόνο στους δεκάδες συναδέλφων που καταγράφηκαν ως άμεσες ή έμμεσες επαφές των δύο συναδέλφων μας που νοσούν, αλλά σε όλο το προσωπικό που υπηρετεί στο κτίριο της Μπουμπουλίνας και στα κτίρια των όποιων οι εργαζόμενοι επισκέπτονται καθημερινά το συγκεκριμένο κτίριο για υπηρεσιακούς λόγους.
3. Να ενεργοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία της εξ αποστάσεως εργασίας για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι τουλάχιστον να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

4. Να επεκταθεί η αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και να περιοριστεί στο ελάχιστο, τουλάχιστον για το επόμενο 15μερο, η μεταφορά με φυσικό τρόπο υπηρεσιακών εγγράφων από και προς την Μπουμπουλίνας από άλλα κτίρια κεντρικών υπηρεσιών
5. Να εντατικοποιηθούν οι καθαρισμοί των επιμέρους χώρων και να διανεμηθούν σε όλους τους εργαζόμενους ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες και απολυμαντικά).
Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι ούτε είναι διατεθειμένοι να γίνουν τα πειραματόζωα στη νέα πολιτική διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που εγκαινιάζει η κυβέρνηση.
Περιμένοντας να υποδεχτούμε ξανά πίσω υγιείς και δυνατές τις συναδέλφισές μας που νοσούν, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε το δικαίωμά μας για την λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας της υγείας μας, με αποφασιστικότητα και ενότητα, με ψυχραιμία και αίσθημα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)