to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 28.02.2018

Κοινωνία

Ενέργειες της ΕΣΠΗΤγια την ένταξη των συνταξιούχων μελών του στον ΕΔΟΕΑΠ, για τα «μπλοκάκια» και την απόδοση συντάξεων και εφάπαξ

Συναντήσεις με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ Αθ. Καποτά πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)


Συναντήσεις με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ Αθ. Καποτά πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με θέματα τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, τα «μπλοκάκια», την ένταξη συνταξιούχων μελών στον Οργανισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ που λόγω μνημονιακών ρυθμίσεων, έχουν καθυστερήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ, οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τον Οργανισμό και το θέμα της άμεσης ένταξης στον ΕΔΟΕΑΠ των συνταξιούχων μελών της Ένωσης, και ζήτησαν να λυθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΠΗΤ θα συνδράμει τους συνταξιούχους μέλη της σε κάθε ένδικο μέσο που θα ασκήσουν προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία, η οποία άλλωστε αποτελεί και παραβίαση των συνταγματικών κανόνων, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ Αθ. Καποτά με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, επισημάνθηκε ότι οι αιτήσεις των εφάπαξ έχουν ικανοποιηθεί μέχρι και το 2017, ενώ οι επικουρικές συντάξεις, οι φάκελοι των οποίων, έχουν αποσταλεί από το ΤΑΙΣΥΤ, χορηγούνται άμεσα.

Στις αναφερθείσες συναντήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, Θέμης Μπερεδήμας, ο γεν. γραμματέας Θανάσης Αλατάς και το μέλος του ΔΣ Κώστας Στοφόρος. Και στις δύο συναντήσεις παρίστατο ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ, Δημήτρης Περπατάρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΣΠΗΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)